Δυναμικό «παρών» έδωσαν τα μέλη της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» στο Φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία για τα ζώα, επισκέφθηκαν το περίπτερο της ομάδας Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων (Ζω.Ε.Σ.) κατά το τριήμερο 14 έως 16 Οκτωβρίου που διήρκησε το Φεστιβάλ «Κατοικίδια εν Δράσει», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα, Αττικής.

 

 

Γονείς, εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τους εθελοντές μέλη της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» για το διαδραστικό και πολυθεματικό φιλοζωικό πρόγραμμα «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» που ήδη έχει «ταξιδέψει» σε 105 σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και συλλόγους της χώρας με σκοπό να εμφυσήσει στη νέα γενιά τη φιλοζωική και περιβαλλοντική κουλτούρα ώστε οι αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας να έχουν αναπτυγμένα και υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα αυτού του πλανήτη.

 

 

Το «παρών» του έδωσε και ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος συνάντησε και συνομίλησε διεξοδικά με την επικεφαλή της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» Κατερίνα Παπαποστόλου καθώς από τις αρχές Νοεμβρίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» θα παρουσιαστεί σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για να μάθουν τα παιδιά και οι μικροί μαθητές πώς να φέρονται και να φροντίζουν τα ζώα.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αττικής μαζί με τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν από την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» στους χώρους του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εε Δράσει» και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης».

 

 

Την παράσταση όμως έκλεψε η σκυλίτσα Διώνη, η οποία ήταν και η μεγάλη πρωταγωνίστρια σε όλα τα events και πάρα πολύς κόσμος ήρθε ειδικά για εκείνην προκειμένου να τη συναντήσει, γνωρίζοντας την τραγική της ιστορία, η οποία αποτέλεσε την αιτία για να δημιουργηθεί η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.».

Τα βλέμματα τράβηξε και η πανέμορφη κουταβίνα Νέμεσις, η οποία ήδη έχει αρχίσει την εκπαίδευση της για να αποτελέσει το τέταρτο σκυλάκι - μέλος της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» μαζί με τη Διώνη, τον Άξελ και τον Πόθο.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» πραγματοποίησε στο περίπτερό της πολλά και ενδιαφέροντα events ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη για όλα τα έμβια όντα και το κοινό όραμα για έναν καλύτερο κόσμο που θα σέβεται το δικαίωμα στη ζωή του κάθε ζώου.

Θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, ζωγραφική, αφήγηση ιστοριών, παντομίμα, face - painting, ταχυδακτυλουργία κι άλλες πολλές εκπλήξεις έδωσαν χαρά, προβλημάτισαν, ενημέρωσαν και συγκίνησαν όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν δημιουργώντας έναν μαγικό κόσμο που κυριαρχούσε μόνο η αγάπη για όλα τα ζωάκια.

 

 

Μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ο διοργανωτής του Φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» κ. Βασίλης Γουλιέλμος χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το έργο της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» λέγοντας ότι ο στόχος της τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

«Δε θα έλεγα ότι επέλεξα την ομάδα Ζω.Ε.Σ. για να βρίσκεται με περίπτερο στο Φεστιβάλ. Εκτός από το σπουδαίο έργο που προσφέρει, εάν συνυπολογίσουμε και τη δημιουργική και έντονη προσωπικότητα της κας Κατερίνας Παπαποστόλου, η θέση της στο Φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» κυριολεκτικά κερδήθηκε, εάν μου επιτρέπετε να χρησιμοποιήσω τη λέξη» επεσήμανε ο κ. Βασίλης Γουλιέλμος, προσθέτοντας ότι η παρουσία της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» ήταν άκρως ενημερωτική και εκπαιδευτική, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του Φεστιβάλ.

 Μέλη της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» μαζί με τον διοργανωτή του Φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» κ. Βασίλη Γουλιέλμο

Από την πλευρά της η δημιουργός και επικεφαλής της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» κα Κατερίνα Παπαποστόλου ανέφερε γι’ αυτή την εμπειρία συμμετοχής της στο Φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»: «Η παρουσία μας και σ’ αυτό το Φεστιβάλ, που ήταν η πιο εξαιρετικά άρτια οργανωμένη γιορτή για τα κατοικίδια, θα ήταν αδύνατη αν ο διοργανωτής της κ. Γουλιέλμος Βασίλης δεν είχε συναισθανθεί το έργο μας και δεν μας έδινε για ακόμη μια φορά «βήμα» να επικοινωνήσουμε το όραμα μας! Και τον ευχαριστώ τόσο πολύ γι’ αυτό!

Για τέτοιους ανθρώπους άλλωστε δε χρειάζονται πολλά λόγια. Εύχομαι να σταθήκαμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του και να αφήσαμε το στίγμα μας στο δρόμο της ζωοφιλίας που όπου μπορούμε χτίζουμε με τόση αγάπη.

 

 

Ήταν τρεις μέρες γεμάτες αναμνήσεις όπου συναντήσαμε πάρα πολλά παιδιά, τα οποία είχαν τη χαρά να «ταξιδέψουν» μαζί μας στο μαγικό κόσμο των ζώων παρέα με τη Διώνη και τη Νέμεσις, το σκύλο που εκπαιδεύεται για την ομάδα της Αθήνας από τον υπεύθυνο της κ. Γραμματικάκη Δημήτρη, εκπαιδευτή σκύλων. Θέλω να πιστεύω πως τέτοιες σημαντικές δράσεις θα καταφέρουν να μας ενώσουν όλους μαζί για ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτά τα αδικημένα πλάσματα του πλανήτη.

Ξέρω πως οι «Ζω.Ε.Σ» σαφέστατα δεν μπορούν να λύσουν το θέμα των αδέσποτων ζώων μόνες τους! Είναι αποφασισμένες όμως στο να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση μελλοντικών πολιτών με ζωοφιλική συνείδηση, με αίσθημα εθελοντισμού, αλτρουισμού, συνεργασίας, δικαιοσύνης και στη δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι θα εργάζονται για την ευημερία όλων των ζωντανών οργανισμών. Η αλλαγή θα έρθει με βήματα αργά και σταθερά. Γκρεμίζεις και ξαναχτίζεις. Με συνέπεια, ήθος, επιμονή, υπομονή και ελπίδα.

 

 

Ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς στους εθελοντές μου Κωνσταντίνα Ρίζου, Εύα Κουτσιούκη, Δημήτρη Γραμματικάκη, Πηνελόπη Πύρρη, Δήμητρα Μοδίκου, Λιάνα Δριτσάνου, Αλίκη Λαμπράκη, Ιουλία Μπογά, Αλεξάνδρα Κατσιώλη, Έλενα Αποστολίδου, Μαρίκα Μπαντανά και Ανθή Πρίτση που όλες τις μέρες ακούραστα με το τεράστιο χαμόγελό τους στήριξαν τις δράσεις μας τόσο πολύ, στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων», χορηγό επικοινωνίας της δράσης μας που με τόση χαρά ήταν στο πλευρό μας, στη Στέλλα Χατζίκου και στους καταπληκτικούς Χαχανούληδες της, στην Αναστασία Ξηρομερίτου και στους μοναδικούς της Ονειροβάτες, στη χαρισματική και ταλαντούχα Ματίνα Λαμπροπούλου και φυσικά στη Διώνη μου! Που τρεις μέρες δε σταμάτησε να μοιράζει αγάπη! Αγάπη και χαμόγελα! Και να «εργάζεται» μαζί μας για να φέρουμε την αλλαγή στα ελληνικά ζωοφιλικά δρώμενα» επεσήμανε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η Κατερίνα Παπαποστόλου.