Γίνετε δοκιμαστής ιστοσελίδων και κερδίστε $10 για 15 λεπτά εργασίας από το χώρο σας

Μια πρωτοποριακή υπηρεσία έχει αναπτυχθεί από τη Netstudio, εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων στην Ελλάδα, αλλά και δημιουργός του site «Ιστορίες Αδέσποτων».

Πρόκειται για το userfeel.com, μέσω του οποίου παρέχονται τεστ ευχρηστίας (usability tests) σε ιστοσελίδες.

Όταν φτιάχνεις μια ιστοσελίδα, τόσο ο κατασκευαστής, όσο και ο ιδιοκτήτης της, δεν μπορούν να διακρίνουν τα προβλήματα που θα συναντήσουν οι χρήστες. Χρειάζονται τα usability tests για να δουν τη σελίδα με τα μάτια του χρήστη, να δουν τι τους δυσκολεύει και να το βελτιώσουν με σκοπό να γίνει η σελίδα πιο εύχρηστη και άρα και πιο αποδοτική.

Στο εξωτερικό αυτή η διαδικασία είναι πολύ διαδεδομένη και οι περισσότερες ιστοσελίδες περνούν από αυτή τη διαδικασία πριν βγουν στον αέρα, αλλά και μετά, για τη συνεχή τους βελτίωση.

 

 

Τώρα υπάρχει αυτή η δυνατότητα και στην Ελλάδα μέσω του userfeel.com. Η υπηρεσία πρόσφατα ανασχεδιάστηκε και αναζητά ελληνόφωνους δοκιμαστές προσφέροντας τη δυνατότητα για ένα μικρό εξτρά εισόδημα.

Η μόνη τεχνική απαίτηση είναι οι υποψήφιοι να διαθέτουν υπολογιστή Windows ή Mac με μικρόφωνο. Αφού κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, καλούνται να ολοκληρώσουν ένα δοκιμαστικό τεστ, όπου ελέγχεται η συμβατότητα του εξοπλισμού τους και η ικανότητά τους να εκφράζουν τις σκέψεις τους, καθώς εκτελούν το σενάριο που τους έχει δοθεί. Εφόσον το τεστ αυτό κριθεί θετικό, μπαίνουν στους “εγκεκριμένους δοκιμαστές” οι οποίοι ενημερώνονται με email όταν έρθει κάποια παραγγελία από πελάτη που ζητά δοκιμαστές που να πληρούν τα δημογραφικά τους χαρακτηριστικά.

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα, αρκεί η εγγραφή σας στο userfeel.com πατώντας στο κουμπί “BECOME A TESTER”.