Έφυγαν για Καναδά αφήνοντας πίσω τον σκύλο τους να αργοπεθαίνει από την ασιτία και τη σάπια πληγή στο λαιμό του

Σαν να είναι ένα άψυχο αντικείμενο χωρίς ζωή αντιμετώπισαν τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες οι «ιδιοκτήτες» του, οι οποίοι έφυγαν για τον Καναδά και τον παράτησαν δεμένο με σχοινί στην αυλή του σπιτιού τους στον Γέρακα χωρίς καθόλου να νοιαστούν τι θα απογίνει αυτό το πλάσμα που αφήναν πίσω τους με τόσο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο.

Αρκέστηκαν μόνο στο να πουν στους γείτονές τους «όπου βρείτε δώστε τον!» φεύγοντας από τη χώρα με «καθαρή» τη συνείδησή τους.  

 

 

Τον εξαθλιωμένο σκύλο βρήκε μια γυναίκα, η οποία ζήτησε τη βοήθεια των εθελοντών του φιλοζωικού σωματείου Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη για να σωθεί και να τελειώσει μια για πάντα το μαρτύριο που βίωνε στην αυλή του σπιτιού του.

Από τους περίοικους είχε μάθει ότι οι «ιδιοκτήτες» του σκύλου είχαν αναθέσει τη «φροντίδα» του σε κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο προφανώς δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό το πλάσμα που αργοπέθαινε μόνο και αβοήθητο.

 

 

Οι εθελοντές πήγαν επί τόπου και βρήκαν τον σκύλο γεμάτο τσιμπούρια και με σάπιο λαιμό, αφού το σχοινί που είχε για καιρό αντί για κολάρο, είχε εισχωρήσει μέσα στη σάρκα του με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει μια μεγάλη περιμετρική πληγή, η οποία είχε μολυνθεί.

Το ζώο δεν είχε ίχνος τροφής και το νερό του ήταν στην ουσία λάσπη. «Αν αυτή η οικογένεια ήταν στην Ελλάδα θα είχε ασκηθεί δίωξη για κακοποίηση με αυτόφωρο και με ένα γερό πρόστιμο» αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη.

 

 

Το σωματείο ανέλαβε τη φροντίδα του ζώου, αφού πρώτα ενημέρωσε το Δήμο Παλλήνης για το περιστατικό. Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για περίθαλψη, υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σημάνθηκε με ηλεκτρονική ταυτότητα. Φιλοξενείται σε ασφαλές χώρο έως ότου αποθεραπευτεί και στη συνέχεια θα υιοθετηθεί από τη γυναίκα, η οποία τον εντόπισε και κίνησε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να τον σώσει.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων περίθαλψη του ή μπορεί να προσφέρει Bravecto για τα εξωπαράσιτα, Vibramycin και ποιοτική ξηρά τροφή να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6984200368.