Έκκληση για τροφές, κουβέρτες & σπιτάκια για τ’ αδέσποτα κάνουν οι Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου

Η νεοσύστατη ομάδα «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» απευθύνει έκκληση για τροφές για ανήλικα και ενήλικα γατιά και σκυλιά, κουβέρτες και σπιτάκια ζητώντας την έμπρακτη στήριξή σας καθώς οι οικονομικές δυνατότητες των εθελοντών είναι περιορισμένες και τ’ αδέσποτα ζώα που φροντίζουν στην περιοχή είναι εξαιρετικά πολλά.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά περιγράφουν στη συνέχεια οι εθελοντές της ομάδας «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου»: «Στο πανέμορφο Ανατολικό Πήλιο που είναι ένας παράδεισος για εμάς, αλλά δυστυχώς μια κόλαση για τα ζώα, μαζευτήκαμε όσοι προσπαθούμε μεμονωμένα να κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτά τα πλάσματα και ιδρύσαμε τους «Φιλόζωους Ανατολικού Πηλίου». Με υποτυπώδη συνεργασία με το Δήμο προσπαθούμε να ταΐσουμε και το κυριότερο να παρέχουμε κτηνιατρική περίθαλψη ενόψει του χειμώνα που στον τόπο μας είναι βαρύς.

 

 

Δυστυχώς ο κατά τα άλλα πολύ αξιόλογος συνεργαζόμενος κτηνίατρος με το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου έρχεται κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο. Αυτή τη στιγμή περιθάλπουμε εκτός των άλλων 19 κουτάβια γιατί οι στειρώσεις στην περιοχή μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες και ο πληθυσμός σε σκυλάκια και γατάκια εδώ τείνει να γίνει ανεξέλεγκτος. Αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε ζώα σε κτηνίατρο στο Βόλο, αλλά δυστυχώς σε λίγο δε θα μπορούμε πια να το κάνουμε γιατί ήδη χρωστάμε αρκετά χρήματα. Η κατάσταση είναι τραγική. Παρακαλούμε όποιος μπορεί και θέλει ας μας βοηθήσει. Χρειαζόμαστε τροφές για μικρά γατάκια και κουτάβια αλλά και για ενήλικα, κουβέρτες, σπιτάκια και ό,τι μπορεί ο καθένας να μας προσφέρει», καταλήγουν οι εθελοντές της ομάδας.  

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6977074109 ή να στείλετε μήνυμα στη Σελίδα που διαθέτει στο facebook ώστε να συνεννοηθείτε για το που θα στείλετε την προσφορά σας. Επίσης μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για να συμβάλλετε στην κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων περίθαλψης και στείρωσης των ζώων που φροντίζουν οι εθελοντές της ομάδας στον τραπεζικό λογαριασμού του κτηνιάτρου κ. Κωνσταντίνου Παγουρτζή στην Εθνική Τράπεζα στο IBAN: GR8101107810000078170328468 με την αιτιολογία «Δωρεά Ανατολίτικο Πήλιο» Όσοι καταθέσουν χρήματα να ενημερώσουν την ομάδα «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» ώστε να λάβετε και τη σχετική απόδειξη.

 

 

Η ομάδα «Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου» θα φιλοξενηθεί φέτος στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του φιλοζωικού σωματείου S.C.A.R.S. (Second Chance Animal Rescue Society) που θα πραγματοποιηθεί στις 9 & 10 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 – 22:00 στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του πολυχώρου πολιτισμού και αλληλεγγύης Σπούτνικ, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 46, Αθήνα). Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για το έργο των εθελοντών και να στηρίξετε την προσπάθεια τους ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα που έχουν ανάγκη σίτισης και περίθαλψης.