Έκκληση βοήθειας για τη σκυλίτσα που κάποιος έδεσε ετοιμόγεννη σε δέντρο χωρίς τροφή και νερό στον Πλατανίτη Αργολίδας

Σε απομακρυσμένη περιοχή του χωριού Πλατανίτη Αργολίδας, η Γωγώ Βελλίνη εντόπισε την Κυριακή 28 Μαΐου την εξαθλιωμένη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, την οποία κάποιος απάνθρωπος την είχε δέσει με καραβόσχοινο σε δέντρο, ενώ ήταν ετοιμόγεννη και την εγκατέλειψε  χωρίς φαγητό και νερό.

Το ταλαίπωρο αυτό πλάσμα παρέμεινε εκεί  για περίπου δέκα ημέρες και μέσα στις κακουχίες έφερε στον κόσμο 4 κουταβάκια. Οι άνθρωποι που νοιάστηκαν για την τύχη της  την μετέφεραν μαζί με τα κουταβάκια της προσωρινά σε κάποιο ιδιωτικό χώρο.

Δεν μπορούν όμως να παραμείνουν για πολύ καιρό εκεί γι' αυτό οι φιλόζωοι κάνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια είτε με φιλοξενία είτε με τροφές.

 

 

O Στέλιος Κυριακού, πρώην πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» που δεν δραστηριοποιείται πια, αναφέρει για το περιστατικό: «Η σκυλίτσα της φωτογραφίας δέθηκε πριν από δέκα μέρες, ενώ ήταν έγκυος, σε δέντρο που βρίσκεται στην άκρη του πουθενά στο χωριό Πλατανίτη Ναυπλίου.

Εκεί, χωρίς φαγητό και νερό, μέσα σε αυτές τι ανώμαλες καιρικές συνθήκες που από κρύο και βροχή η θερμοκρασία φτάνει στους 38 βαθμούς Κελσίου, πέρασε τους πόνους της γέννας όπου έφερε στη ζωή τέσσερα μωρά.

 

 

Μόνη, πόναγε, δίψαγε, έκλαιγε, γάβγιζε και φοβόταν αλλά κανείς...Κανείς μωρέ, κανείς...Δεμένη με την τριχιά που χρησιμοποιούμε για να δένουμε βάρκες και δεν βρέθηκε ένας μωρέ, ένας να την λύσει...

Η Γωγώ Βελλίνη που την βρήκε, δεν έχει σταματήσει να κλαίει και εγώ δεν έχω λόγια να σας πω... Όλο αυτό με ξεπερνάει. Τα μάτια της με σκοτώνουν και ένα ρίγος ντροπής με διαπερνά. Τα μόνα λόγια που μου έρχονται στο στόμα είναι βρισιές γι΄ αυτό σταματάω εδώ.

 

 

Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά κανείς δεν λέει ότι ο άνθρωπος είναι ο χειρότερος εχθρός του σκύλου.

Είναι απίστευτα αφυδατωμένη και το δέρμα της δεν ξεκολλάει από το κρέας, φτάνει να την δείτε να περπατάει και θα καταλάβετε την ταλαιπωρία που έχει τραβήξει. Γάλα δεν έχει σχεδόν καθόλου και δεν ξέρω τι θα γίνει με τα μωρά.

 

 

Βρίσκεται στο πλυσταριό μιας πολυκατοικίας, χωρίς να το ξέρουν οι ένοικοι. Έτσι κερδίσαμε λίγο χρόνο. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μου: Στέλιος, 6944773252».