Χωρίς νερό παραμένει από τις 28 Σεπτεμβρίου το καταφύγιο ζώων στο Ικόνιο Περάματος

Έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει μια καινούργια ή μεταχειρισμένη δεξαμενή νερού χωρητικότητας 5 τόνων απευθύνει ο Ζωοφιλικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Περάματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Ικόνιο Περάματος καθώς η Ε.Υ.Δ.Α.Π. στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015 σφράγισε το ρολόι της βρύσης απ’ όπου έπαιρναν νερό οι εθελοντές φιλόζωοι.

Όπως εξήγησε η γραμματέας του Ζωοφιλικού και Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Περάματος κα Στάσα Χρηστάκου στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ο Δήμος Περάματος επί πολλά χρόνια δεν πλήρωνε τους λογαριασμούς της Ε.Υ.Δ.Α.Π. για το συγκεκριμένο ρολόι υδροδότησης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο οφειλόμενο ποσό, το οποίο δεν δύναται να πληρώσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ε.Υ.Δ.Α.Π. να σφραγίσει το ρολόι αφήνοντας χωρίς νερό τα ζώα που φιλοξενούνται στο χώρο υπό την φροντίδα των σωματείων «Ζωοφιλικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Περάματος», «Αδέσποτη Ελπίδα» και «Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος» 

 

 

Η κα Χρηστάκου επεσήμανε ότι τα 3 σωματεία δεν ευθύνονται για το τεράστιο αυτό χρέος αφού τους παραχωρήθηκε ο χώρος πριν από δύο χρόνια με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. «Το νερό καταναλώνεται από εμάς μόνο τα δύο τελευταία χρόνια δεδομένου ότι μεταφερθήκαμε εκεί πρόσφατα για καλύτερες συνθήκες αφού ο Δήμος μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του χώρου» ανέφερε η κα Χρηστάκου.

Αυτή η διαμάχη μεταξύ Ε.Υ.Δ.Α.Π. και Δήμου Περάματος προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους εθελοντές, οι οποίοι εδώ και τρεις μήνες είναι αναγκασμένοι να κουβαλάνε βαρέλια με νερό για να γεμίσουν μια μικρή δεξαμενή που διαθέτει το καταφύγιο. «Το πότισμα των ζώων μας και ο καθαρισμός του χώρου έχει γίνει ένα μαρτύριο. Αυτή τη στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να γεμίζουμε βαρέλια και μια μικρή δεξαμενή ενός τόνου απ’ όπου παίρνουμε το νερό και το μεταφέρουμε με κουβάδες για να γεμίσουμε τα δοχεία των ζώων μας» επισημαίνει η γραμματέας του Ζωοφιλικού και Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Περάματος.

 

 

Οι εθελοντές, πρόσθεσε η κα Χρηστάκου, είναι πεπεισμένοι ότι ο Δήμος Περάματος δεν πρόκειται να δώσει λύση στο θέμα υδροδότησης διότι αδιαφορεί πλήρως αν τα ζώα δεν έχουν νερό στο καταφύγιο παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να μεριμνά για την ευζωία τους.

 

 

Η απόκτηση μιας δεξαμενής νερού χωρητικότητας 5 τόνων, την οποία η Πυροσβεστική θα γεμίζει με νερό μια φορά κάθε τρεις μήνες, θα έλυνε τα χέρια των εθελοντών και θα εξασφάλιζε νερό στο καταφύγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό ο Ζωοφιλικός και Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Περάματος απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει τη δεξαμενή, καινούργια ή μεταχειρισμένη, στο καταφύγιο να επικοινωνήσει μαζί του στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6976115062, 6978047670 ή 6946701305.