Και σήμερα η επιχείρηση εντοπισμού, διάσωσης και καταγραφής πυρόπληκτων ζώων της Ανατολικής Αττικής

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου «Ο Πήγασος» καλεί  τους εθελοντές φιλόζωους που θέλουν να βοηθήσουν στη νέα επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης πυρόπληκτων ζώων σε Καλλιτεχνούπολη, Νέο Βουτζά, Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι, Αγία Μαρίνα και Νέα Μάκρη να συγκεντρωθούν σήμερα Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Καραμανλή στην Ραφήνα, στο καφέ The Park, για τον συντονισμό των ενεργειών.

Εφιστά δε την προσοχή σε όσους θα συμμετέχουν στην νέα αυτή προσπάθεια να μην μαζεύουν όποιο ζώο βρεθεί μπροστά τους, παρά μόνο όσα έχουν εμφανή σημάδια που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Για το θέμα αυτό ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου «Ο Πήγασος» εξέδωσε χθες ανακοίνωση, η οποία επισημαίνει τα εξής: «Αν βρίσκετε ζώα μέσα σε αυλές, δεν τα απομακρύνεται αν δεν γίνει πρώτα έλεγχος ότι δεν φροντίζονται από τον ιδιοκτήτη - κηδεμόνα τους. Ρωτάτε τη γειτονιά, παίρνετε πληροφορίες και αν πρόκειται για εγκατάλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας. Υπάρχουν πολλά παράπονα για πλιάτσικο ζώων. Είναι κρίμα μια τέτοια τεράστια κινητοποίηση να αμαυρωθεί από λίγους ανεύθυνους υπερβολικούς φιλόζωους».

Στο κάλεσμα του για τον εντοπισμό πυρόπληκτων ζώων ο  Φιλοζωικός Σύλλογος Ραφήνας-Πικερμίου «Ο Πήγασος» δίνει τις ακόλουθες πληροφορίες:  «Οι εθελοντές που θα λάβουν μέρος, θα πρέπει να έχουν μαζί τους πλαστικά μπολ και μπιτόνια με νερό. Όποιος έχει γατοπαγίδα και κλουβάκι μεταφοράς γάτας να τα φέρει μαζί του.

Τροφές για τα πληγέντα ζώα μπορούν να προμηθεύονται στα σημεία συλλογής που έχουμε ορίσει. Τα σημεία συλλογής είναι το Vets4Life (Λ. Μαραθώνος 24, Πικέρμι), τα Pet Point Ραφήνας και Πικερμίου και το DOGIT. Παρακαλούμε να φέρουν μαζί τους σακούλες για να προμηθεύονται ξηρά τροφή και κονσέρβες. 

Επειδή θεωρούμε ότι η προσέλευση των εθελοντών θα είναι μεγάλη, να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση βοήθειας προς τα αδέσποτα.

  1. Αν εντοπίσετε αδέσποτα που είναι σε καλή κατάσταση, αφήστε μπολ με νερά και φαγητά και καταγράψτε την οδό για να μας ενημερώσετε.
  2. Αν εντοπίσετε αδέσποτα που έχουν τραυματιστεί ή χρειάζονται ιατρική περίθαλψη μπορείτε να τα μεταφέρετε στην Πλατεία Κυρήνειας στη Ραφήνα δίπλα στο ξενοδοχείο Αύρα, όπου θα υπάρχει ομάδα εθελοντών κτηνιάτρων για τις πρώτες βοήθειες και αν χρειάζονται περαιτέρω περίθαλψη στο vets4life, δίπλα στον ΑΒ στο Πικέρμι.
  3. Αν εντοπίσετε εγκλωβισμένα ζώα, ενημερώστε μας άμεσα για να έρθουμε και εμείς ώστε να γίνει ο απεγκλωβισμός.

Όσο πιο πολλές ομάδες έχουμε, τόσο περισσότερα ζώα θα βοηθήσουμε. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6936031533, 6934396816, 6937439623, 6945597792».