Βοηθήστε με τροφές & φιλοξενίες τ’ αδέσποτα των πλημμυρόπληκτων περιοχών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου

Η εθελοντική ομάδα «Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων-Νέα Περάμου» απευθύνει έκκληση για προσφορά τροφής για τ’ αδέσποτα ζώα που γλύτωσαν από τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής. 

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δυσκολίες εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, των μεγάλων πλημμυρών και της διάβρωσης των δρόμων και των χέρσων εκτάσεων.

Πολλά αδέσποτα που φροντίζουν βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές των Μεγάρων με αποτέλεσμα να διασχίζουν πλημμυρισμένα ρέματα με κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να τα ταΐσουν.

Επίσης αρκετά ζώα έχουν αποπροσανατολιστεί και βιώνουν έντονο στρες καθώς τα καταλύματα τους καταστράφηκαν και δεν μπορούν να προφυλαχθούν από τη μανία της φύσης. Ακόμα και τα δεσποζόμενα ζώα που βρίσκονταν σε αυλές δραπετεύουν από τον φόβο των κεραυνών και των αστραπών και τρέχουν στους δρόμους πανικόβλητα.

 

 

Η εθελοντική ομάδα «Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων-Νέα Περάμου» ζητά τη βοήθεια σας για προσφορά ξηράς τροφής ώστε να μπορέσουν να σιτίσουν όσα περισσότερα αδέσποτα ζώα έχουν ανάγκη μετά τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν τη Δυτική Αττική.

«Η περιοχή μας ζει έντονα καιρικά φαινόμενα. Η σφοδρή κακοκαιρία έχει πλήξει πολίτες και ζώα. Παρακαλούμε όσους από εσάς έχετε τη δυνατότητα να βοηθήσετε με πρόχειρα καταλύματα τ’ αδέσποτα της γειτονιάς σας, δώστε τους τροφή, ανοίξτε τις αυλές σας και παραχωρήστε μια στεγνή γωνιά να προστατευτούν από τη θεομηνία. Τα αδεσποτάκια μας μας έχουν όλους ανάγκη τις επόμενες ημέρες όπου η κακοκαιρία θα συνεχιστεί. Βοηθήστε και σώστε ένα αδέσποτο. Όσοι έχετε τα σκυλάκια σας ή ιπποειδή  έξω δεμένα παρακαλούμε να τα μεταφέρετε σε ασφαλή χώρο και ψηλά. Μην τα εγκαταλείψετε σε περίπτωση πλημμύρας. Τα ζώα σας σας έχουν ανάγκη. Να είστε σε επιφυλακή και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τα ζώα σας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εθελοντική ομάδα «Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων-Νέα Περάμου».

 

 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει τ’ αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη είτε με τροφές είτε με φιλοξενίες ή ακόμα και με μεταφορές σε κτηνιάτρους να καλέσει την εθελοντική ομάδα «Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων-Νέα Περάμου» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6986810206.

Φόρμα φιλοξενίας για τα αδέσποτα ζώα της Δυτικής Αττικής 

Αν θέλετε να βοηθήσετε με προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ζώων στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής συμπληρώστε αυτή τη φόρμα και το Dogs' Voice θα έρθει σε επαφή μαζί σας.