Από αδέσποτος, «Κροίσος» στην αγκαλιά της ομάδας Ζω.Ε.Σ.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια σκύλων, Συγγραφέας και Δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι δεν είναι μια συνηθισμένη δασκάλα!

Έχοντας 19 χρόνια υπηρεσία και εκπονώντας συνεχώς εκπαιδευτικά φιλοζωικά προγράμματα μέσα στις τάξεις της, εδώ και 10 χρόνια σε ένα μικρό δημοτικό σχολείο σ' ένα χωριό της Ημαθίας προσπαθεί να αλλάξει με τους μαθητές της τον κόσμο. Και τα έχει ήδη καταφέρει αν αναλογιστεί κανείς πως στην αυλή αυτού του σχολείου έχουν βρει κατά καιρούς καταφύγιο πολλά αδέσποτα πλάσματα.

 Τα παιδιά του δημοτικού σχολείου όπου διδάσκει η Κ. Παπαποστόλου φρόντισαν
και έδωσαν πολύ αγάπη στον παρατημένο Κροίσο

Μια από αυτές τις ιστορίες με αίσιο τέλος είναι και η ιστορία του Κροίσου. Ενός πλάσματος που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ, αλλά είναι σήμερα ευτυχισμένος στην αγκαλιά της Κατερίνας και της ομάδας της Ζω.Ε.Σ.

Ο Κροίσος, ο οποίος ήταν το καλοκαίρι ένας ακόμη «αριθμός» στη μακρά λίστα των αδέσποτων ζώων στους δρόμους, σήμερα απέκτησε όνομα και νέα ζωή. Η ιστορία του λίγο πολύ γνωστή και ίδια με πολλών άλλων.

 Για το καλό του Κροίσου, οι μικροί μαθητές τον αποχαιρέτησαν
και του ευχήθηκαν να έχει από δω και πέρα μια καλή ζωή! 

Ήταν ένα πλάσμα το οποίο έζησε τον πρώτο χρόνο της ζωής του αλυσοδεμένος στην αυλή ενός σπιτιού όπως πολλοί σκύλοι δυστυχώς στην επαρχία με κατάληξη τα «αφεντικά» του να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα και να τον αφήσουν πίσω μιας που δεν χωρούσε στη νέα τους ζωή.

Ο μικρούλης παρέμεινε έξω από την αυλή του σπιτιού του κλαίγοντας και παρακαλώντας να επιστρέψει πίσω ψάχνοντας καθημερινά στα σκουπίδια για λίγο φαγητό. Όταν άνοιξαν τα σχολεία βρήκε καταφύγιο στις αγκαλιές των παιδιών, τα οποία τον τάιζαν καθημερινά, του έβαζαν καθαρό νερό και το πιο σημαντικό του έδιναν όλη την αγάπη που είχε στερηθεί από τη μέρα που γεννήθηκε.

 Κ. Παπαποστόλου: «Στην ουσία αυτά τα πλάσματα των δρόμων
είναι εκείνα που μας σώζουν!
Από τα πάθη μας και τα λάθη μας!»

Παρόλα αυτά, ως μελλοντικοί ευσυνείδητοι κηδεμόνες, αυτοί οι μαθητές μιας που χρόνια τώρα με δασκάλα την Κατερίνα Παπαποστόλου, έχουν μάθει να σκέφτονται με γνώμονα την ευζωία κάθε αδέσποτου ζώου, αποφάσισαν να βρουν με την δασκάλα τους την καλύτερη λύση για τον μικρούλη.

Και έτσι ένα πρωί η Κατερίνα άνοιξε την αγκαλιά της και τον μετέφερε στον κτηνίατρο Κωνσταντίνο Νεόφυτο στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον στείρωσε αφιλοκερδώς, ενώ μέλη της ομάδας Ζω.Ε.Σ. τον στήριξαν οικονομικά και εκείνοι ώστε να του γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, να μείνει για λίγες μέρες σε πανσιόν φιλοξενίας σκύλων και έπειτα να μεταφερθεί σε σπίτι φιλοξενίας εθελόντριας στις Ζω.Ε.Σ.

  Ο κτηνίατρος Κωνσταντίνος Νεόφυτος στείρωσε δωρεάν τον Κροίσο
 και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά του

Η ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» επικοινώνησε με την κα Κατερίνα Παπαποστόλου, η οποία συγκινημένη δήλωσε: «Κάθε φορά που στην αγκαλιά μου βρίσκεται ένας ακόμη επιζών του δρόμου με εκείνο το βλέμμα του γεμάτο αγάπη άδολη και αληθινή πάντα θα μου λέει «Πάρε με μαζί σου και με όλες τις αθλιότητες που ίσως ζεις, μαζί θα κάνουμε ένα ξεχωριστό είδος ευτυχίας».

Αυτή μου η μικρή επανάσταση χρόνια τώρα να επιμένω να μετατρέπω τους αριθμούς των δρόμων και των αθλίων κλουβιών σε πλάσματα με αξία και προορισμό επιμένει μέσα μου να ανθίζει γιατί κυρίως ενώ τους δίνουμε απλά μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τους σώζουμε, τους χαρίζουμε οικογένεια και ασφάλεια, εκείνα, εν αγνοία τους ίσως, μας δίνουν πολύ - πολύ περισσότερα και στην ουσία εκείνα μας σώζουν! Από τα πάθη μας και τα λάθη μας!

 Η ώρα του καλλωπισμού! Χτένισμα-ξεμπέρδεμα, κόψιμο νυχιών,
καθάρισμα πατουσών, κοιλιάς, κούρεμα, μπάνιο, στέγνωμα...

Πώς θα μπορούσα να αφήσω ένα τέτοιο πλάσμα να ψάχνει στα νερά της βροχής νερό και στα σκουπίδια φαγητό; Οι σκύλοι μας γλιτώνουν από τη μοναξιά μας συχνά μέσα στο πολύβουο πλήθος! Από την αίσθηση πολλών του να μπαίνουν σε ένα άδειο σπίτι και να πορεύονται με άδεια καρδιά. Εκείνα μας εξημερώνουν! Όσοι συναναστρέφονται με σκύλο, καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ!

Αυτή η αίσθηση του πως είναι να ζει κανείς χάρη σε σένα πάντα θα με συγκλονίζει να την ξαναζώ κάθε φορά που νικώ μαζί τους την κόλαση και τα βγάζω στο φως. Όσο οι άλλοι σκοτώνουν εγώ δεν θα σταματώ να σώζω! Γιατί δεν είμαι μόνη! Έχω ανθρώπους ήρωες πλάι μου να με στηρίζουν σε κάθε διάσωση και όλοι μαζί να πολεμάμε για την επικράτηση της αγάπης και της ισότητας για όλα τα πλάσματα που αναπνέουν.

 Τα λόγια είναι περιττά όταν μιλούν οι πράξεις!

Ο Κροίσος μια μέρα έχω την αίσθηση ότι θα επιστρέψει μέσα στα σχολεία να διδάξει μαζί μας την αγάπη. Μέχρι τότε θα ζει ασφαλής δίχως φόβο για ένα επίφοβο και αβέβαιο αύριο. Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μου αν θα τον προωθήσουμε για υιοθεσία ή θα παραμείνει στην οικογένειά μας γιατί αυτό που προέχει είναι να νιώσει ότι πατάει γερά στα πόδια του! Η «νονά» του είναι η Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας και εικονογράφος. Τον «βάφτισε» Κροίσο για να είναι από δω και πέρα μόνο τυχερός και πλούσιος στην αγάπη».  

Όσοι θα θέλατε να συνεισφέρετε στα έξοδα σίτισης και διαμονής του Κροίσου στο σπίτι φιλοξενίας του επικοινωνήστε με τη σελίδα Ζω.Ε.Σ. στο facebook ή στείλετε το μήνυμά σας στο www.zwes.gr.

Ακολουθεί ένα μικρό φωτογραφικό υλικό - αφιέρωμα που αποτυπώνει την ιστορία του Κροίσου με τις ευχές να έχει μια καλή ζωή!

Ο μικρός μας φίλος εγκαταλείφθηκε από την «οικογένειά του» γιατί δεν χωρούσε πουθενά στη νέα τους ζωή στο εξωτερικό

 

«Τρύπωσε» στην αυλή ενός μικρού δημοτικού σχολείου σ’ ένα χωριό της Ημαθίας γιατί ήξερε ότι εκεί θα βρει την άδολη αγάπη των παιδιών. Και το ένστικτό του ήταν αλάνθαστο!

 

Και από τότε άρχισαν οι αγκαλιές…

 

Κι άλλες αγκαλιές...Πολλές αγκαλιές! 

 

Και μετά ήρθαν τα χάδια, τα νάζια και τα χαμόγελα! 

 

Στο κτηνιατρείο μόνο κόπηκε για λίγο το χαμόγελο...Για πολύ λίγο!

 

Επανήλθε όμως όταν βρήκε καλό φαγητό και καλή παρέα στο σπίτι εθελόντριας της ομάδας Ζω.Ε.Σ. όπου φιλοξενείται

 

Ο Κροίσος δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνος και θα έχει όλο τον πλούτο του κόσμου. Την αγάπη!