Ένας μικρός αδέσποτος «θησαυρός» σώθηκε στον αγώνα δρόμου «Penny Marathon» της Σαλαμίνας χάρη στη βοήθεια του Σ.Π.Α.Ζ.

Ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου αλληλεγγύης προς τ' αδέσποτα «Penny Marathon» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στην Σαλαμίνα έμελλε να αλλάξει τη ζωή μιας αδέσποτης σκυλίτσας, η οποία έκλεψε τις καρδιές των εθελοντών του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) που συμμετείχαν και στη φετινή διοργάνωση στηρίζοντας τον συμβολικό αυτόν αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο για καλό σκοπό.

Κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, άφησε πίσω τη γειτονιά όπου ζούσε ως αδέσποτη κι άρχισε να τρέχει με τον ίδιο ρυθμό δίπλα στους δρομείς και ποδηλάτες διανύοντας μαζί τους πολλά χιλιόμετρα διαδρομής. Ανάμεσα στους δρομείς που εκείνη τη μέρα έτρεξαν παρέα με την σκυλίτσα ήταν και η Ελισάβετ Μιμικέλλη, εθελόντρια του Σ.Π.Α.Ζ.

 Παρά την ταλαιπωρία του δρόμου που έχει νιώσει στο πετσί της
κατάφερε να τρέξει πολλά χιλιόμετρα δίπλα στους δρομείς και ποδηλάτες

«Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι είναι εκείνο που οδηγεί έναν αδέσποτο σκύλο να εγκαταλείψει τον τόπο όπου επέλεξε να ζει γιατί εκεί νιώθει τη μεγαλύτερη ασφάλεια - ακόμα κι αν βρίσκεται επάνω σε πολύ κεντρικό δρόμο – και να ρισκάρουν επικίνδυνα αναζητώντας μια άγνωστη ζωή. Κάποιες φορές αυτή η επιλογή τους οδηγεί στον θάνατο και κάποιες άλλες στη ζωή» αναφέρει η Ελισάβετ Μιμικέλλη, μια νεαρή γυναίκα με σπουδαίο εθελοντικό φιλοζωικό έργο στον Σ.Π.Α.Ζ.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός της σκυλίτσας που συμμετείχε σ’ αυτόν τον αγώνα – που χωρίς να το ξέρει ήταν αφιερωμένος και για εκείνην - ήταν τόσο μεγάλος που πολλές φορές κινδύνεψε να παρασυρθεί από τα διερχόμενα οχήματα παρά τις προσπάθειες των δρομέων να την προστατεύσουν όσο αυτό φυσικά ήταν εφικτό.

 Μετά το τέλος του αγώνα η σκυλίτσα επεστράφη αναγκαστικά 
 στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε να τρέχει στον μαραθώνιο

Για τη δική της ασφάλεια, η σκυλίτσα διένυσε τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής του μαραθωνίου μέσα σε ένα από τα οχήματα συνοδείας των δρομέων και ποδηλατών. Στο τέλος του μαραθωνίου επεστράφη αναγκαστικά  στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε να τρέχει. «Κοιτώντας την μέσα από το τζάμι, της ζητήσαμε συγγνώμη. Εκείνη τη στιγμή ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει...» επισημαίνει η Ελισάβετ Μιμικέλλη.

Ο αγώνας είχε ολοκληρωθεί και φέτος με επιτυχία και οι εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. πήραν τον δρόμο της επιστροφής. Επιβιβάστηκαν στο φέρι-μποτ και γύρισαν στην Αθήνα.  Το μυαλό τους όμως έμεινε πίσω στην Σαλαμίνα και σ’ αυτό το γλυκύτατο πλάσμα που έτρεξε μαζί τους τόσα πολλά χιλιόμετρα γιατί απλά λαχταρούσε για λίγη ανθρώπινη παρέα.

  Η σκέψη των εθελοντριών του Σ.Π.Α.Ζ. έμεινε πίσω στην Σαλαμίνα
 και σ’ αυτό το γλυκύτατο πλάσμα που λαχταρούσε για λίγη ανθρώπινη παρέα

Τους βασάνιζε η σκέψη ποιος θα είναι ο επόμενος που θα επιλέξει να ακολουθήσει και ποια τύχη θα έχει αυτή τη φορά. Μετά από δεκάδες συζητήσεις και συνεννοήσεις που έγιναν μέσα στην εβδομάδα που ακολούθησε, η Ελισάβετ Μιμικέλλη γύρισε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην Σαλαμίνα. 

Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών της Σαλαμίνας, η Ελισάβετ Μιμικέλλη βρήκε την σκυλίτσα που της έκλεψε την καρδιά και την πήρε μαζί της στην Αθήνα, γιατί όπως είπε, δεν μπορούσαν άλλο να σκέφτονται τι θα απογίνει αυτό το πλάσμα εάν έμενε κι άλλο εκεί.

 Η Ελισάβετ Μιμικέλλη επιστρέφει στην Σαλαμίνα
και παίρνει μαζί της την σκυλίτσα στην Αθήνα 

Η σκυλίτσα, που οι σωτήρες της την ονόμασαν Penny, στειρώθηκε και φιλοξενείται στο σπίτι εθελόντριας του Σ.Π.Α.Ζ. «Η Penny είναι ακόμα μια απόδειξη ότι μπορείς να πάρεις ένα σκυλί από την άκρη του δρόμου, χωρίς να ξέρεις τίποτε απολύτως για το παρελθόν του, να το βάλεις σε ένα αμάξι, μετά σε ένα σπίτι και ξαφνικά να διαπιστώνεις ότι συμπεριφέρεται σαν να ζούσε όλη του τη ζωή εκεί.

Δεν λέρωσε, δεν πείραξε, δεν γάβγισε, δεν ενόχλησε. Περίμενε υπομονετικά τη βόλτα της και με ευγνωμοσύνη το φαγητό της. Σεβάστηκε άλλους σκύλους και γάτες. Η Penny είναι μια έτοιμη σκυλίτσα. Το μόνο που χρειάζεται τώρα πια είναι ένα δικό της σπίτι» αναφέρει η Ελισάβετ Μιμικέλλη.

 Η πρώτη μέρα της νέας της ζωής!

Η Penny είναι περίπου 3 ετών, στειρωμένη και υγιέστατη. Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, πολύ φιλικό με ανθρώπους, παιδιά και άλλους σκύλους. Είναι ιδανική για ζευγάρι ή οικογένεια.

Εάν χτύπησε η καρδιά σας για την Penny και θέλετε να «τρέξει» μαζί σας στον «μαραθώνιο» της ζωής σας καλέστε τον Σ.Π.Α.Ζ. στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6945598760 (καθημερινές μετά τις 4 το απόγευμα ή Σαββατοκύριακο). Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ.

Απολαύστε παρακάτω την Penny σε βίντεο και φωτογραφίες που μαρτυρούν πόσο ευτυχισμένο και αφοσιωμένο πλάσμα είναι μετά τη διάσωσή της και συνάμα αποτυπώνουν την ευγνωμοσύνη που δείχνει στους ανθρώπους που της άλλαξαν τη ζωή.