Η συγκινητική μεταμόρφωση του ηλικιωμένου Σνούπι που εγκαταλείφθηκε όταν πέθανε η 80χρονη κηδεμόνας του

«Με λένε Σνούπι. Η μαμά μου πέθανε (ήταν 80 χρονών). Και εγώ γεράκος είμαι. Βοηθήστε με να έχω καλά στερνά. Να σας έχει ο θεός καλά». Μαζί με αυτό το σημείωμα ο ηλικιωμένος Σνούπι βρέθηκε δεμένος το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου 2017 έξω από το σπίτι μιας εθελόντριας του SCARS - Second Chance Animal Rescue Society.

Κάτω από το κατακόκκινο καινούργιο κολάρο του με τον ασορτί οδηγό υπήρχε ένα πλάσμα άρρωστο και παραμελημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η τραγική του εικόνα έδειχνε ξεκάθαρα ότι αρκετό καιρό πριν και μετά το θάνατο της ηλικιωμένης κηδεμόνας του κανείς από το συγγενικό ή φιλικό της περιβάλλον δεν προθυμοποιήθηκε να φροντίσει τον σκυλάκο της με αποτέλεσμα να καταντήσει ένα ερείπιο.  Το μόνο που έκαναν για εκείνον ήταν να τον ξεφορτωθούν στη δύση της ζωής του εγκαταλείποντας τον με ένα δακρύβρεχτο σημείωμα.  

 

 

Οι εικόνες του Σνούπι «μιλούν» από μόνες τους. Το τρίχωμά του ήταν γεμάτο τζίβες, ούρα και κόπρανα. Τα νύχια του τεράστια και βρώμικα. Το άτριχο δέρμα του έμοιαζε με τσιγαρόχαρτο.

Η ανύπαρκτη ακοή και η περιορισμένη όραση του τον έκαναν ακόμα πιο ευάλωτο και φοβισμένο αφού δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι του συνέβαινε.

 

 

Ο Σνούπι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από τη νόσο Cushing. Πλύθηκε, κουρεύτηκε, απαλλάχθηκε από τα μακριά νύχια και τις τζίβες και έγινε ένας κούκλος!

Η εθελόντρια που τον φιλοξενεί τον ονόμασε Casper και κάνει ότι περνάει από το χέρι της να του προσφέρει τη ζωή που του αξίζει, προσπαθώντας να ανακαλύψει τι τον κάνει ευτυχισμένο.

 

 

Ο Casper είναι ένας μαχητής. Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί για τη νόσο Cushing φαίνεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη της υγείας του.  

Μέσα σε λίγες μέρες ο Casper δε θυμίζει σε τίποτα το θλιμμένο και χαμένο πλάσμα που εγκαταλείφθηκε έξω από το σπίτι της εθελόντριας του  SCARS - Second Chance Animal Rescue Society.

 

 

Του αρέσει να ξαπλώνει στον καναπέ δίπλα στη γυναίκα που τον φροντίζει. Εκεί χαλαρώνει και κοιμάται ήσυχος νιώθοντας ασφάλεια και αγάπη.

Παρά την ηλικία του ο Casper έμαθε εύκολα το λουρί και απολαμβάνει με όλη του την καρδιά τις βόλτες του.

 

 

Κανείς δε ξέρει πόσος χρόνος απομένει στον Casper κι αν θα βρει ποτέ ένα νέο σπίτι για να ζήσει.

ΟΙ εθελοντές του SCARS - Second Chance Animal Rescue Society του έδωσαν την υπόσχεση ότι από δω και πέρα θα έχει την καλύτερη δυνατή ζωή!

Φωτογραφίες – βίντεο: Βάλια Ορφανίδου