Η τρίποδη Γιασμίν είναι η χαρά της ζωής και τίποτα απάνω της δε θυμίζει το σκληρό παρελθόν της

Μπορεί άραγε ένας σκύλος να σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων μαθαίνοντας σου να ζεις για το σήμερα, να καταφέρνεις να επιβιώνεις μέσα στην «καταιγίδα» και να προχωράς με αισιοδοξία ζώντας την κάθε στιγμή στη ζωή σου μακριά από τοξικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ. Ειδικά αν αυτός ο σκύλος ακούει στο όνομα Γιασμίν. Ένα πλάσμα που πριν ενάμιση χρόνο μεταφέρθηκε από τη βόρειο Ελλάδα όπου ζούσε στους δρόμους, στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» με σοβαρές βλάβες στη σπονδυλική στήλη, δύο θρυμματισμένα πίσω πόδια και με διαλυμένο το ηθικό.

Μια σκυλίτσα σε κομμάτια, όπως χαρακτηριστικά λένε οι εθελοντές του «Save  a Greek Stray», που «μάζεψαν» και «συναρμολόγησαν» ξανά, από την αρχή.

 

 

«H Γιασμίν ήρθε στο καταφύγιο με το πόδι κολλημένο προς τα πίσω. Κυκλοφορούσε στους δρόμους εισπράττοντας τη γνωστή απέχθεια που συνοδεύει τα χτυπημένα, πόσο μάλλον, όταν ολόκληρη μύριζε ακαθαρσίες μηνών κολλημένες πάνω στο αγκυλωμένο της πόδι.

Οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν μια δραματική κατάσταση με δυο διαλυμένα πόδια και σπασμένη τη σπονδυλική στήλη, η οποία επίσης είχε κολλήσει στραβά. Με όλους αυτούς τους αφόρητους πόνους, η Γιασμίν επιβίωνε στο δρόμο.

Ας μη τη λυπηθεί κανείς λοιπόν. Αξίζει μόνο το θαυμασμό μας» αναφέρουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

 

 

Χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το πίσω της πόδι από το ύψος της λεκάνης, ενώ οι βλάβες στη σπονδυλική στήλη της προκάλεσαν μόνιμη ακράτεια.

Παρά τα όσα δεινά πέρασε, η Γιασμίν δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπάει τη ζωή και σήμερα είναι το πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο σκυλί που φιλοξενείται στο καταφύγιο του «Save a Greek Stray».

Πάντα έχει διάθεση να παίξει, να τρέξει, να σε αγκαλιάσει ή να κάνει μια βόλτα μαζί σου. Πρώτη καλωσορίσει τους εθελοντές και επισκέπτες στο καταφύγιο. Τους κουνάει την ουρά, τους δίνει φιλάκια κι αγκαλιές και τους φτιάχνει τη μέρα. 

 

 

Η Γιασμίν είναι ένα ευτυχισμένο σκυλί με μεγάλη καρδιά. Είναι ένα πλάσμα που ποτέ δεν προκάλεσε τον οίκτο ή τη λύπηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσεις τη Γιασμίν και να μην αναθεωρήσεις τι έχει αξία και τι όχι σ’ αυτή τη ζωή.

«Η Γιασμίν είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα τρίποδο σκυλί. Είναι η χαρά προσωποποιημένη. Είναι η δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Είναι η θέληση για ζωή και η ανιδιοτελής αγάπη.

Η Γιασμίν έχει πονέσει πολύ, κι όμως τίποτα επάνω της δεν θυμίζει το σκληρό και άδικο παρελθόν της. Είναι πανέμορφη, αγαπησιάρα και πάντα έτοιμη για όλα.

Αρκεί ένα χάδι ή ένας γλυκός λόγος, και η Γιασμίν είναι πρόθυμη να σου παραδώσει την τεράστια καρδιά της και να σε ακολουθήσει παντού, ως ένας πιστός σύντροφος, φίλος και συνοδοιπόρος» αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray».  

 

 

Η Γιασμίν ήταν ένα από τα σκυλάκια του καταφυγίου που συμμετείχε στο βίντεο κλιπ  του τραγουδιού «Stand By Me Now» (Στάσου δίπλα μου τώρα) των Playmen, το οποίο είναι αφιερωμένο σε όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στα καταφύγια.

Ίσως η πιο δυνατή και συγκινητική στιγμή στο βιντεάκι (3:37) ήταν η εμφάνιση της Γιασμίν να τρέχει με λαχτάρα και τα αυτάκια της να ανεμίζουν στον αέρα...