Ο Fedele δεν μένει πια εδώ…

Για έναν ολόκληρο μήνα ο Fedele ξυπνούσε και κοιμόταν πάντα στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου ο ασυνείδητος «κηδεμόνας» του τον εγκατέλειψε έξω από το χωριό Πρασινάδα Ημαθίας. Φιλόζωοι κάτοικοι του χωριού μαζί με την κα Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια σκύλων και δημιουργός της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), ανέλαβαν τη φροντίδα του έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση γι’ αυτό το πλάσμα που βρέθηκε ξαφνικά να ζει μόνο του στο πουθενά.

Πολλές φορές προσπάθησαν να τον μεταφέρουν σε πιο κεντρικό σημείο ώστε τουλάχιστον να έχει ένα κατάλυμα για να προστατεύεται από τη βροχή. Μάταια όμως. Ο Fedele αρνιόταν να εγκαταλείψει το «χωράφι του» δίπλα στο δρόμο. Επέμενε να κάθεται ακριβώς στο σημείο όπου τον παράτησαν και να κλαίει με λυγμούς.  

Έχοντας πάντα το βλέμμα «καρφωμένο» στο δρόμο περίμενε με λαχτάρα τους δικούς του ανθρώπους να γυρίσουν πάλι κοντά του και να τον πάρουν ξανά στο σπίτι του. Κι όσο δεν γύριζαν τόσο ο Fedele έπεφτε σε βαθιά μελαγχολία.

 

 

Η προχθεσινή μέρα ήταν καθοριστική για την μετέπειτα ζωή του Fedele. Η κα Κατερίνα Παπαποστόλου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι βρήκε τον Fedele στη μέση του δρόμου να κλαίει με λυγμούς κάτω από την καταρρακτώδη βροχή.

«Σπάραξε η καρδιά μου. Δεν αξίζει σε κανένα πλάσμα να κάθεται μέρα νύχτα στη μέση του δρόμου περιμένοντας κάποιον που δεν θα γυρίσει ποτέ» επεσήμανε συναισθηματικά φορτισμένη η κα Παπαποστόλου. Μετά από 3 ώρες προσπάθειας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να τον πάρει αγκαλιά μέσα στη βροχή.

 

 

Κάλεσε τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αλεξάνδρειας και υπεύθυνο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων κ. Κώστα Ναλμπάντη, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα του Fedele. Έστειλε αμέσως στο σημείο τον κ. Λάζο Ιωάννου, υπάλληλο του Δήμου, ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά του σκυλάκου στο δημοτικό καταφύγιο με την προοπτική να φιλοξενηθεί για 20 μέρες και μετά να επανενταχθεί στο σημείο όπου τον περισυνέλλεξαν όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

Προκειμένου να νιώσει όσο το δυνατόν καλύτερα ο Fedele, η Κατερίνα Παπαποστόλου του έβαλε στο κλουβάκι του το αγαπημένο ξύλινο σπιτάκι των δικών της σκύλων, το οποίο ουσιαστικά δώρισε με πολλή αγάπη στο καταφύγιο. H συνείδηση όμως της Κατερίνας Παπαποστόλου δεν της επέτρεπε να αφήσει τον Fedele να βγει ξανά στους δρόμους και να περιμένει μάταια τον ασυνείδητο κηδεμόνα του. Απηύθυνε για πολλοστή φορά έκκληση για να βρεθεί φιλοξενία ή ένα στοργικό σπίτι για τον Fedele για να μην επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον.

 

 

Η ιστορία του Fedele έκανε το γύρο του διαδικτύου και τελικά βρέθηκε ο πολυπόθητος άνθρωπος που εκδήλωσε την επιθυμία να ανοίξει το σπίτι του σ’ αυτό το πλάσμα που τόσο τον συγκίνησε η αφοσίωση του.

O Fedele υιοθετήθηκε! Τη Δευτέρα θα ταξιδέψει παρέα με την Κατερίνα Παπαποστόλου για το νέο του σπίτι όπου τον περιμένει η οικογένεια του. Ο Fedele στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, τσιπαρίστηκε και είναι έτοιμος να αρχίσει τη ζωή του από την αρχή.

 

 

Σήμερα οι φιλόζωοι κάτοικοι του χωριού Πρασινάδα Ημαθίας δεν βρήκαν τον Fedele να κάθεται στο σημείο εγκατάλειψής του για να τον ταΐσουν. Με δάκρυα χαράς διάβασαν τη σημείωση που τους άφησε η Κατερίνα Παπαποστόλου, η οποία έγραφε: «Ο σκυλάκος υιοθετήθηκε».

Ο Fedele δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνος. Ο Fedele δεν θα περιμένει άλλο τους ανθρώπους που εμπιστευόταν, κι εκείνοι τον παράτησαν, προδίδοντας την αγάπη που τους είχε. Ο Fedele έφυγε από το «χωράφι του».

Ο Fedele δεν μένει πια εδώ…