Ο Φράνκι από τα Χανιά που έδεσαν σε δέντρο για να μην «μολύνει» τον Γαλατά έγινε γραμματόσημο στην Γερμανία!

Γραμματόσημο στην Γερμανία - όπου υιοθετήθηκε πρόσφατα -  έγινε ο Φράνκι, ένα ακόμα θύμα εγκατάλειψης από τα Χανιά Κρήτης, ο οποίος κατά την  περιπλάνησή του στους δρόμους εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 στον Γαλατά όπου εκεί κάποιοι ασυνείδητοι τον «καλωσόρισαν» δένοντας τον σε δέντρο για να μην «μολύνει» το χωριό τους.

Ο Φράνκι σώθηκε χάρη στην κινητοποίηση και το ενδιαφέρον των φιλόζωων, ακολούθησε ειδική θεραπεία κατά της τροφικής αλλεργίας και σύντομα είχε μεταμορφωθεί σε έναν πανέμορφο σκυλάκο. Η πολύπαθη ιστορία του Φράνκι συγκίνησε μια οικογένεια από την Γερμανία, η οποία και τον υιοθέτησε.  Και τώρα ο Φράνκι φιγουράρει και σε γερμανικό γραμματόσημο!

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων», ο σύλλογος «ΚΥΝ-ΩΝΙΑ» και το «The Souda shelter project» αναφέρουν για τον Φράνκι: «Το Σεπτέμβριο του 2017 ο σύλλογος «Η προστασία των ζώων», έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάτοικο του Γαλατά. Η γυναίκα ήταν αναστατωμένη και περιέγραφε σοκαρισμένη ότι στον Γαλατά εμφανίστηκε ένας παραμορφωμένος σκύλος «που δεν έχει ούτε μάτια, ούτε αυτιά, ούτε μαλλιά και αποτελεί εστία μόλυνσης για το χωριό». Ήταν δε βέβαιη «ότι τέτοιο πράγμα δεν είχαμε ξαναδεί».

Μας ζητούσε να καλέσουμε έναν κτηνίατρο για να του κάνει άμεσα ευθανασία. Τον σκυλάκο τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο για να μην κυκλοφορεί και μολύνει το χωριό. Εθελοντής μας, πήγε και πήρε το ζώο -που είχαν εγκαταλείψει με περιλαίμιο-και το μετέφερε στο κτηνιατρείο του κυρίου Ξανθουδάκη στα Χανιά.

Ο άτυχος σκυλάκος είχε φλεγμονή στα μάτια και τροφική αλλεργία, ασθένειες απολύτως ιάσιμες με την κατάλληλη πολύμηνη θεραπεία. Το πρώτο διάστημα φιλοξενήθηκε στο κτηνιατρείο, ακολουθούσε εντατική φαρμακευτική αγωγή, ειδική διατροφή και χρειαζόταν καθημερινό μπάνιο με ειδικά σαμπουάν που ανέλαβε το προσωπικό του κτηνιατρείου.

 

 

Όταν τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν, πήγε σε σπίτι φιλοξενίας και ψάχναμε εναγωνίως να του βρούμε την κατάλληλη οικογένεια που θα ήθελε να αφιερώσει χρόνο στον Φράνκι που ήταν μεγαλύτερος από 7 ετών. Η οικογένεια αυτή δεν βρέθηκε στην Ελλάδα με τα χιλιάδες ταλαιπωρημένα αδέσποτα και η φιλοξενία είχε τελειώσει, οπότε η μόνη μας επιλογή ήταν ο Φράνκι να ξαναγυρίσει στο δρόμο, μια επιλογή που θα σήμαινε τον θάνατό του.

Και τότε τον ανέλαβε η κα Ελισσάβετ Ηλιάκη, πρόεδρος του συλλόγου «ΚΥΝ-ΩΝΙΑ» που πήρε το Φράνκι στο καταφύγιο. Του έφτιαξε δικό του χώρο, ώστε να είναι μόνος του, για να ολοκληρωθεί η θεραπεία του με τα καθημερινά μπάνια και με ειδική φροντίδα να γίνει  ξανά ένας πανέμορφος σκύλος. Εντατικά άρχισε να ψάχνει υιοθεσία στο εξωτερικό, ώσπου μια οικογένεια από την Γερμανία, ζήτησε να υιοθετήσει τον πολύπαθο Φράνκι και τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή.

Λαμβάναμε συνέχεια νέα του, μέσω της κας Ηλιάκη, η οποία πριν λίγες μέρες  έλαβε ένα γράμμα όπου τα γραμματόσημα είχαν τη φωτογραφία του Φράνκι! Ο «σκύλος του Φρανκεστάιν» της Ελλάδας, έγινε υπέροχο γραμματόσημο στην Γερμανία».