Ο Παξ ζει πια το παραμύθι του ένα χρόνο μετά τη διάσωσή του από τις εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ.

Πριν από ένα χρόνο, στις 6 Ιουλίου 2016, οι εθελόντριες του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στο βουνό της Άνω Γλυφάδας καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πιάσουν ένα εξαθλιωμένο κουτάβι, άρρωστο και φοβισμένο.

Μια σταλιά ζωή που βίωνε μια τραγική εμπειρία. Η σαρκοκοπτική ψώρα σε προχωρημένη μορφή είχε σημαδέψει παντού το κορμάκι του. Νηστικό, διψασμένο κι αφημένο στη τύχη του, δεν είχε καμία πιθανότητα επιβίωσης στο βουνό.

Ήταν μόλις 3 μηνών κουταβάκι κι όμως οι κακουχίες που βίωνε έσβησαν από τη ψυχή του τη λέξη «αγάπη» και το έκαναν σωστό αγρίμι.

 

 

Το καλύτερο δώρο ζωής γι’ αυτό το πλάσμα ήρθε από τις εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. που έγιναν οι φύλακες άγγελοί του και ξαναγεννήθηκε στα χέρια τους.

Όχι δεν έγινε θαύμα! Δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας για να γίνει καλά και κυρίως να εμπιστευτεί τους ανθρώπους.

Πέτρο, τον είχαν αρχικά ονομάσει οι σωτήρες του, αφού η ασθένεια τον είχε καταντήσει σ’ ένα πλάσμα που έμοιαζε να είναι φτιαγμένο από πέτρα.

 

 

Ο Πέτρος δεν είχε ανάγκη από λύπηση, αλλά από άμεση βοήθεια. Κτηνιατρική περίθαλψη, καθημερινή φροντίδα και ένα σπίτι φιλοξενίας. 

Με υπομονή και πολλή σκληρή δουλειά οι εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. κατάφεραν σιγά – σιγά με τον καιρό να μεταμορφώσουν την ταλαιπωρημένη αυτή ψυχούλα σε ένα πανέμορφο κατάλευκο κουτάβι.

Δεν έτρεμε πια από το φόβο του και απολάμβανε το ανθρώπινο χάδι. Η μελαγχολία στο βλέμμα του άρχισε να δίνει τη θέση της σε μια πρωτόγνωρη για εκείνον χαρά. 

 

 

«Ο Πέτρος ήθελε δύο πράγματα. Χώρο και χρόνο. Του δόθηκαν και έλαμψε. Υπάρχουν πολλά «πετραδάκια» εκεί έξω. Πλάσματα στα οποία δε δίνεται η ευκαιρία.

Πλάσματα που δεν κοινωνικοποιήθηκαν, που δεν έμαθαν. Πλάσματα που περιμένουν κάποιον για να τα σώσει.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να τα βλέπεις να μεταμορφώνονται» αναφέρουν οι εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 

 

 

Δύο μήνες μετά τη διάσωσή του, ο Πέτρος υιοθετήθηκε από μια στοργική οικογένεια που τον αγκάλιασε, τον αγάπησε και του έδωσε ό,τι στερήθηκε στους πρώτους μήνες της ζωής του.

Ο Πέτρος, που πια έχει το όνομα Παξ, στάθηκε πολύ τυχερός που βρήκε οικογένεια καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις άρρωστων και εξαθλιωμένων σκύλων που γίνονται μεν καλά, αλλά δεν υιοθετούνται.

«Η κάθε ιστορία κλείνει με μια πετυχημένη υιοθεσία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν τελειώνει ποτέ. Δώστε μια ευκαιρία σε αυτά τα πλάσματα που την περιμένουν. Αλλιώς τίποτα από αυτά που κάνουμε δεν έχει νόημα» επισημαίνουν οι εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. 

 

 

Ο Παξ, ενός έτους πια, ζει ευτυχισμένος στο δικό του σπίτι, κοντά σε ανθρώπους που τον αγαπούν, τον φροντίζουν και σέβονται την ιστορία του αδέσποτου βίου του.

Το τρομαγμένο κουταβάκι με το σκυμμένο κεφάλι που επιζούσε μετά βίας στο βουνό της Άνω Γλυφάδας μεταμορφώθηκε εντυπωσιακά σ’ έναν ευτυχισμένο και πανέμορφο σκυλάκο, με όρεξη για ζωή.

Οι εθελόντριες του Σ.Π.Α.Ζ. δε χορταίνουν να κοιτούν τις φωτογραφίες του και δε σταματούν να χαμογελούν με την ευτυχία του παίρνοντας δύναμη και κουράγιο για τη διάσωση του επόμενου εξαθλιωμένου ζώου με την ευχή πάντα να έχει κι αυτό την ίδια τύχη.