Παρέμενε χρόνια στα αζήτητα και υιοθετήθηκε στον Καναδά

Ο τρίποδος Λάζαρος από τα Τρίκαλα ποζάρει υπερήφανος στο φωτογραφικό φακό ανάμεσα στη νέα του οικογένεια που τον υιοθέτησε πριν από λίγο καιρό στον Καναδά. Η Lori, η Marlene και ο Paul δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ανοίξουν το σπίτι τους στο Λάζαρο, ο οποίος στην Ελλάδα παρέμενε για 5 ολόκληρα χρόνια στα αζήτητα αφού κανείς δεν επιθυμούσε να υιοθετήσει έναν τρίποδο σκύλο.

Ήταν περίπου 6 μηνών όταν εντοπίστηκε με σακατεμένο το δεξί μπροστινό του πόδι να περιφέρεται στα Τρίκαλα. Εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος» σοκαρισμένη από την τραγική εικόνα του Λάζαρου, τον μετέφερε σε κτηνίατρο, ο οποίος απόρησε πώς κατάφερε αυτό το πλάσμα να παραμείνει ζωντανό.  Ο ακρωτηριασμός δυστυχώς στο μπροστινό δεξί πόδι του ήταν αναπόφευκτος.

Αφού συνήλθε φιλοξενήθηκε στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος» όπου οι εθελοντές ανέλαβαν τη φροντίδα του. Οι ελπίδες όμως να βρει οικογένεια στην Ελλάδα ήταν ελάχιστες αφού η αναπηρία του στεκόταν πάντα εμπόδιο στην υιοθεσία του.

 

 

Ο Λάζαρος ταξίδεψε στις 19 Οκτωβρίου στον Καναδά και φιλοξενήθηκε στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης “Dog Tales Rescue and Sanctuary”. Αυτή τη φορά όμως η τύχη του χαμογέλασε και ο Λάζαρος υιοθετήθηκε από μια στοργική οικογένεια που αγάπησε την ιδιαιτερότητά του και άνοιξε το σπίτι της σ’ αυτό το πλάσμα που ήταν καταδικασμένο στην Ελλάδα να ζήσει όλη του τη ζωή σ' ένα καταφύγιο.