Τα χρόνια πολλά της Ιωάννας – Μαρίας Γκέρτσου στην αγαπημένη της σκυλίτσα Μέη που σήμερα γίνεται 10 ετών

Με λόγια καρδιάς η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Σκύλων – Οδηγών Τυφλών «Λάρα», μιλάει για τον θησαυρό της, τη λατρεμένη της σκυλίτσα Μέη, που σήμερα γίνεται δέκα ετών και την ευχαριστεί με όλη τη δύναμη της ψυχής της που τόσα χρόνια είναι τα μάτια της για να μπορεί ν' αντικρίζει τον κόσμο.

«Η Μέη σήμερα, γίνεται δέκα ετών. Τυπικά, η καριέρα της ως σκύλος - οδηγός, τελειώνει εδώ, ουσιαστικά όμως, είναι πολύ γερή και θέλει τόσο να είναι κοντά μου που θα την αφήσω μόνη της να αποφασίζει πότε θα με καθοδηγεί εκείνη και πότε θα την καθοδηγώ εγώ.

Η Μέη, είναι ο θησαυρός μου. Τόσα χρόνια, μένει ακούραστη στο πλάι μου, διευκολύνοντας τον απαιτητικό τρόπο ζωής μου, χωρίς ούτε μια φορά να με κουράσει ή να κάνει ένα λάθος. Είναι η σκιά μου, η συνεργάτης μου, το άλλο μου μισό στα εύκολα, τις χαρές και τα δύσκολα. Πάντα αξιόπιστη, ήρεμη και διακριτική σε σημείο του να ξεπερνά ακόμα και τους ανθρώπους.

Η Μέη με κάνει καθημερινά, καλύτερο άνθρωπο και μου προσφέρει ταχύτητα, αυτονομία, ασφάλεια. Οι ζωές μας είναι τόσο άρρηκτα δεμένες που όταν δεν την έχω κοντά μου, λείπει η μισή μου καρδιά.

Ξέρω πως ίσως φύγει πρώτη - όλοι έτσι κι αλλιώς θα φύγουμε - όμως το σημαντικό είναι, τι καταφέρνουμε όσο είμαστε εδώ, πως αξιοποιούμε την ευκαιρία που μας δίνεται.

Και η Μέη με τη μικρή της ζωούλα, κατάφερε να εκπαιδεύσει μια ολόκληρη κοινωνία» αναφέρει η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου, μια γυναίκα με απώλεια όρασης, Ψυχολόγος, που αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ατόμων με προβλήματα όρασης και την αυτόνομη μετακίνηση τους.