Τον πυροβόλησαν στα Τρίκαλα & τον αγάπησαν στο Ρότερνταμ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το διαλυμένο πρόσωπο του Λάρρυ και το σακατεμένο του πόδι που κάποιος εγκληματίας πυροβόλησε χωρίς έλεος, δείχνοντας με την αποτρόπαια πράξη του το πόσο άγριο και επικίνδυνο ον είναι τελικά ο άνθρωπος;

Αυτό το πλάσμα που βίωσε με τον χειρότερο τρόπο τον εφιάλτη του δολοφονικού ενστίκτου ενός ανθρωπόμορφου τέρατος περιπλανιόταν για μέρες στους αγροτικούς δρόμους στο χωριό Βαλτινό Τρικάλων, με μολυσμένες πληγές, άσιτος, αφυδατωμένος και παραδομένος στη μοίρα του.

Στη χώρα αυτή που βιώνει εδώ και χρόνια τη χειρότερη ηθική κρίση, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευαισθησίες που προσπαθούν με τις πράξεις τους να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο. Αυτούς τους ανθρώπους συνάντησε ο Λάρρυ, τους εμπιστεύτηκε και παραδόθηκε στην αγκαλιά τους.

Ήταν 8 Σεπτεμβρίου του 2014. Ημέρα που διασώθηκε και ουσιαστικά ξαναγεννήθηκε. Περαστικοί τον εντόπισαν σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησαν τον Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος». Μεταφέρθηκε με αγροτικό όχημα στο κτηνιατρικό κέντρο MEDI-VET στα Τρίκαλα όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σοβαρά τραύματα στην αριστερή πλευρά του προσώπου του αλλά και στο μπροστινό αριστερό πόδι του από όπλο.

Στην έκκληση για βοήθεια του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος» ανταποκρίθηκε η φιλοζωική οργάνωση “Save a Greek Stray” κι έτσι ο Λάρρυ μεταφέρθηκε από τα Τρίκαλα στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε με απόλυτη επιτυχία σε τρία επανορθωτικά χειρουργεία στο διαλυμένο πρόσωπο του κι ένα στο τραυματισμένο του πόδι. «Ο Λάρρυ ήταν πάντα όμορφος στα μάτια όλων όσων τον αγάπησαν, τον βοήθησαν και τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές» ανέφερε για εκείνον η φιλοζωική οργάνωση “Save a Greek Stray”.

Ο Λάρρυ κέρδισε ξανά τη ζωή του. Και οι πληγές που βασάνιζαν το κορμί και τη ψυχή του έκλεισαν μια για πάντα με τη βοήθεια των ανθρώπων εκείνων που αγωνίζονται για να προασπίσουν το δικαίωμα κάθε ζώου να μην πονάει. Σήμερα ο Λάρρυ απολαμβάνει όσα στερήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, κοντά στην κηδεμόνα του Astrid Verschuuren, που άνοιξε το σπίτι και την καρδιά της σ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα που τόσο βασανίστηκε στη ζωή του. «Κάποια ζώα δυστυχώς πρέπει να περάσουν ένα Γολγοθά, για να καταφέρουν να ζουν ευτυχισμένα» σχολιάζουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος».

Ο Λάρρυ που περιπλανιόταν πυροβολημένος στους αγροτικούς δρόμους στο χωριό Βαλτινό Τρικάλων στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του και διασώθηκε. Πόσα, όμως, άλλα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα βιώνουν καθημερινά την εξαθλίωση στην αφιλόξενη τούτη χώρα και πέφτουν θύματα στυγνών εγκληματιών που ποτέ δεν λογοδοτούν για τα εγκλήματά τους;

Όπως είχε πει κάποτε ο Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Ζαν Ανούιγ, εκφράζοντας απόλυτα κάθε φιλόζωο σε κάθε γωνιά του κόσμου, «Ακόμη κι αν προσποιηθώ και κλείσω σφιχτά τα μάτια θα υπάρχει πάντα κάπου ένα αδέσποτο που θα με εμποδίζει να είμαι ευτυχισμένος».