Υιοθέτησε τον 20χρονο Snowy και τον έκανε ξανά ευτυχισμένο για το υπόλοιπο της ζωής του

Τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά  πολύ δύσκολα υιοθετούνται και πολλές φορές περνούν όλη τους τη ζωή περιμένοντας να βρουν τον δικό τους άνθρωπο που θα τους δώσει την τελευταία τους ευκαιρία στην ευτυχία. Όλοι θέλουν ένα νεαρό ζωάκι κι όχι ένα ηλικιωμένο που έχει ακόμα περισσότερη ανάγκη την αγάπη και την φροντίδα μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους.

Η ιστορία όμως του 20χρονου Snowy από την Αγγλία έρχεται σαν βάλσαμο στην σκληρή πραγματικότητα γιατί υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που υιοθετούν - με πλήρη επίγνωση - ζώα προχωρημένης ηλικίας γνωρίζοντας ότι μοιραία θα περάσουν λιγότερο χρόνο μαζί τους πριν «φύγουν». 

Ο Snowy στη δύση της ζωής του οδηγήθηκε στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Dogs Trust» στο Merseyside της Αγγλίας καθώς ο κηδεμόνας του αρρώστησε και δεν μπορούσε πια να του παρέχει τη σωστή φροντίδα. Ξαφνικά έπρεπε να αντιμετωπίσει μια τεράστια αλλαγή στη ζωή του και να προσαρμοστεί σε ένα νέο και άγνωστο περιβάλλον μακριά από το σπίτι του. «Ο Snowy είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλάκι που κληθήκαμε να φροντίσουμε στο καταφύγιο μας. Είναι ένα υπέροχο πλάσμα που κατάφερε παρά το σοκ που υπέστη να βρει ξανά τον εαυτό του και να συμφιλιωθεί στα δεδομένα της νέας του πραγματικότητας. Όλοι μας προσπαθήσαμε να του βρούμε το συντομότερο δυνατόν μια νέα οικογένεια ώστε να μπορέσει ξανά να απολαύσει τις ανέσεις ενός σπιτιού και να ζήσει ευτυχισμένος το υπόλοιπο της ζωής του» αναφέρει η υπεύθυνη του καταφυγίου Georgina Lowery στην ιστοσελίδα της φιλοζωικής οργάνωσης «Dogs Trust» www.dogstrust.org.uk. 

Την ιστορία του Snowy έμαθε η Margaret Millar και αμέσως επισκέφθηκε το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Dogs Trust» για να τον συναντήσει από κοντά. Η αμοιβαία συμπάθεια ήταν άμεση. Κέρδισε την εμπιστοσύνη του  και τον έκανε να αισθανθεί ασφάλεια μαζί της. Τον υιοθέτησε συνειδητά και ο Snowy ζει πια ευτυχισμένος στο νέο του σπίτι στην πόλη Wigan. «Είναι ένα αξιαγάπητο πλάσμα και έγινε ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Η ηλικία του Snowy δεν έχει επηρεάσει καθόλου την όρεξη του για ζωή. Τα πάει περίφημα με τα υπόλοιπα σκυλιά μας, αλλά και με τον 16χρονο Ben μας, ο οποίος αμέσως τον δέχθηκε ως το νέο μέλος στην οικογένειά μας.  Η μειωμένη όρασή του δεν εμπόδισε τον Snowy να προσαρμοστεί σχετικά γρήγορα και να κινείται πια με μεγάλη ευχέρεια μέσα στο σπίτι. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας χαζολογάει, αλλά όταν φτάσει η ώρα του φαγητού ζωντανεύει, γίνεται απίστευτα γρήγορος και φθάνει πάντα πρώτος στο μπολάκι του!» αναφέρει η νέα του μαμά Margaret Millar.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου της φιλοζωικής οργάνωσης «Dogs Trust» Georgina Lowery με ιδιαίτερη ικανοποίηση δήλωσε: «Ξέρουμε ότι ο Snowy θα είναι πολύ-πολύ χαρούμενος με την Margaret που ήδη φροντίζει να έχει όμορφα και ήρεμα γερατειά».