Υιοθετήθηκε η σκυλίτσα που έτρεξε στον αγώνα δρόμου «Penny Marathon» της Σαλαμίνας

Την σκυλίτσα που ακολούθησε τους δρομείς και ποδηλάτες στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου αλληλεγγύης προς τ' αδέσποτα «Penny Marathon» που έγινε στις 10 Ιουνίου 2018 στην Σαλαμίνα, υιοθέτησε πρόσφατα μια οικογένεια από την Αθήνα, χάρη στις άοκνες προσπάθειες των εθελοντών του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.) να της βρουν το πιο στοργικό σπιτικό και κυρίως της Ελισάβετ Μιμικέλλη που έσωσε αυτόν τον μικρό θησαυρό από τον δρόμο.

Η Πένυ, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου, εγκατέλειψε τη γειτονιά όπου ζούσε ως αδέσποτη κι άρχισε να τρέχει δίπλα από τους δρομείς και ποδηλάτες, μεταξύ των οποίων  και η Ελισάβετ Μιμικέλλη, διανύοντας μαζί τους πολλά χιλιόμετρα διαδρομής.

 Η Πένυ διένυσε 15 χιλιόμετρα!

Ο ενθουσιασμός της ήταν τόσο μεγάλος που η προσοχή της ήταν στραμμένη στους ανθρώπους γύρω της παρά στα διερχόμενα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει αρκετές φορές. Για τη δική της ασφάλεια, η σκυλίτσα διένυσε τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής μέσα σε ένα από τα οχήματα συνοδείας των δρομέων και ποδηλατών.

Στο τέλος του μαραθωνίου η Πένυ επεστράφη αναγκαστικά στη γειτονιά απ’ όπου ξεκίνησε να τρέχει. Κοιτώντας την μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου, αναφέρει η Ελισάβετ Μιμικέλλη, της ζητήσαμε συγγνώμη, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν το μόνο που μπορούσε να γίνει.

 Η Ελισάβετ Μιμικέλλη και η Πένυ σε αγαπησιάρικες πόζες.
Το σκηνικό μόνο αλλάζει!

Μετά όμως από μια εβδομάδα η Ελισάβετ Μιμικέλλη γύρισε ξανά στην Σαλαμίνα κι άρχισε να αναζητεί αυτήν την υπέροχη σκυλίτσα που έτρεξε μαζί τους τόσα πολλά χιλιόμετρα γιατί επιζητούσε την ανθρώπινη παρέα.

Με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών της Σαλαμίνας, η Ελισάβετ Μιμικέλλη βρήκε την Πένυ που της έκλεψε την καρδιά και την πήρε μαζί της στην Αθήνα.

 Η Πένυ δεν έπαψε στιγμή να δείχνει την αγάπη της
στους ανθρώπους που την έσωσαν από τον δρόμο

Η Πένυ, όπως αναφέρει η Ελισάβετ Μιμικέλλη, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι μπορείς να πάρεις έναν σκύλο από την άκρη του δρόμου, χωρίς να ξέρεις τίποτε απολύτως για το παρελθόν του, να τον βάλεις σε ένα αμάξι, μετά σε ένα σπίτι και ξαφνικά να διαπιστώνεις ότι συμπεριφέρεται σαν να ζούσε όλη του τη ζωή εκεί.

Δεν λέρωσε, δεν πείραξε, δεν γάβγισε, δεν ενόχλησε. Περίμενε υπομονετικά τη βόλτα της και με ευγνωμοσύνη το φαγητό της. Σεβάστηκε άλλους σκύλους και γάτες. Το μόνο που είχε ανάγκη η γλυκύτατη Πένυ ήταν να βρει μια καλή οικογένεια που θα την αγαπούσε για πάντα! Και την βρήκε!

 Η στιγμή της υπογραφής του συμβολαίου υιοθεσίας της 
Φωτό: Βάλια Ορφανίδου

Η Ελισάβετ Μιμικέλλη με χαρά ανακοίνωσε την υιοθεσία της Πένυς: «Στις 10 Ιουνίου ήταν η τελευταία κούρσα της ζωής της. Μόνη της τουλάχιστον. Δεν ξέρουμε αν η Πένυ γεννήθηκε στην Σαλαμίνα. Δεν ξέρουμε αν είναι ένα από τα χιλιάδες σκυλιά που ζουν στις τραγικές συνθήκες αυτού του νησιού ή αν παρατήθηκε εκεί.

Ήταν σίγουρα στον δρόμο 4 χρόνια. Κάπου τόσο εκτιμάται η ηλικία της. Στις 10 Ιουνίου ξεκίνησε να τρέχει δίπλα από δρομείς και ποδηλάτες του Penny Marathon. Σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι εκείνη την ημέρα ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Είχε σχέδιο. Να φύγει από εκεί και να μην ξαναγυρίσει...

  Η Πένυ στο νέο της σπίτι συμμετέχει σε όλες
τις συζητήσεις που την αφορούν!

Ήρθε στην Αθήνα μια εβδομάδα μετά τον μαραθώνιο, έκανε εξετάσεις και στειρώθηκε. Φιλοξενήθηκε και περίμενε. Και μια μέρα μια οικογένεια χωρίς καμία απολύτως εμπειρία με σκύλους μας κάλεσε και μας ρώτησε για την Πένυ. «Είδαμε τα μάτια της» μας είπαν.

Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία, αν εξαιρέσετε το γεγονός ότι καταρρίφθηκε ακόμα μια φορά το «από μικρό για να το μάθω», το πρότυπο του λευκού ή του μπεζουλί.

 Το μεγαλείο της ξάπλας χωρίς έγνοιες!

Η Πένυ έτρεχε στην Σαλαμίνα, αλλά το σπίτι της ήταν εδώ δίπλα μας, στην Αθήνα. Από τις 23 Αυγούστου είναι κάτοικος κέντρου λοιπόν, περιφέρεται περιχαρής και τρισευτυχισμένη στον δρόμο με πραγματικούς ανθρώπους νιώθοντας πραγματική αγάπη.

Η Πένυ, η καφέ μαύρο κοπρίτισσα, 4 ετών, που δεν είχε ζήσει ποτέ μέσα σε σπίτι και έτρωγε από τα σκουπίδια για να επιβιώσει, απέκτησε αυτό που σίγουρα έψαχνε όλη της τη ζωή. Ένα σπίτι και μια οικογένεια».

 

 

Στην γλυκύτατη Πένυ και στην οικογένειά της ευχόμαστε καλή ζωή!