Υπέγραψε πρώτα το συμβόλαιο υιοθεσίας και μετά συνάντησε για πρώτη φορά την ηλικιωμένη σκυλίτσα που υιοθέτησε

Η Μάρθα Πουλτίδου, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, έχασε πριν από λίγο καιρό τη λατρεμένη της σκυλίτσα Λούνα και στη μνήμη της αποφάσισε να υιοθετήσει ένα ζωάκι μεγάλο σε ηλικία που να μην έχει καμία ελπίδα να βρει ένα στοργικό σπίτι για να ζήσει με αγάπη και φροντίδα τα υπόλοιπα χρόνια που του απομένουν.

Τη βαθιά και συνειδητή επιθυμία της να ανοίξει το σπίτι της σ’ ένα πλάσμα που κανείς δε θέλει να κάνει δικό του, εξέφρασε στη Μαρία Μορφέτα, προϊστάμενη του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων. «Είχα πει στην κα Μορφέτα να με ενημερώσει σε περίπτωση που βρει ένα γέρικο σκυλάκι που να μην έχει καμία πιθανότητα να υιοθετηθεί. Για την ακρίβεια της είπα, “βρες μου ένα τέτοιο ζωάκι και φέρτο μου”», ανέφερε η Μάρθα Πουλτίδου στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Μετά από λίγες μέρες η Μαρία Μορφέτα κάλεσε στο τηλέφωνο τη Μάρθα Πουλτίδου για να την ενημερώσει για μια γέρικη σκυλίτσα πάνω από 10 ετών με αρκετά προβλήματα υγείας και φοβισμένη, η οποία βρισκόταν στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.). «Μάρθα στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. υπάρχει μια σκυλίτσα γριούλα και χωρίς δόντια. Τη λυπάμαι που τη βλέπω στο κλουβί γιατί μάλλον εκεί θα πεθάνει» είπε στη Μάρθα Πουλτίδου, η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη της απάντησε «φέρτη μου. Τη θέλω».

 

 

Η Μάρθα Πουλτίδου δεν μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει ό,τιδήποτε σχετικά με τη σκυλίτσα πριν προχωρήσει στην πράξη υιοθεσίας της.  Για εκείνη αρκούσε το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο πλάσμα που στη δύση της ζωής του βρέθηκε να περιφέρεται ως αδέσποτο στο Δήμο Αχαρνών καταλήγοντας σ’ ένα κλουβί του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. με ελάχιστες πιθανότητες να βρει μια οικογένεια. Ποιος άλλωστε θα υιοθετούσε μια γέρικη σκυλίτσα με προβλήματα υγείας, φοβισμένη και χωρίς δόντια; Κανείς ή μάλλον σχεδόν κανείς.

Η Μάρθα Πουλτίδου υπέγραψε πρώτα το συμβόλαιο υιοθεσίας και μετά είδε τη σκυλίτσα, την οποία ονόμασε Φαίδρα.  Δεν την ενδιέφερε ούτε αν είναι όμορφη ή άσχημη ούτε αν είναι μικρόσωμη ή μεγαλόσωμη. Αυτό που ήθελε βαθιά μέσα της είναι να δώσει σ’ αυτή τη ψυχούλα την τελευταία ευκαιρία για να ζήσει σ’ ένα σπίτι με μπόλικη δόση αγάπης και φροντίδας.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που τη συνεχάρησαν για την αξιέπαινη αυτή πράξη της να υιοθετήσει μια γέρικη σκυλίτσα. Ωστόσο η Μάρθα Πουλτίδου θεωρεί ότι δεν έκανε κάτι σπουδαίο, αλλά έπραξε το αυτονόητο παροτρύνοντας τους φιλόζωους να υιοθετούν με την καρδιά τους ηλικιωμένα ζώα.

«Έλαβα άπειρα σχόλια και όλα εμπεριέχουν το “μπράβο”. Σας ευχαριστώ όλους αλλά δεν καταλαβαίνω το γιατί. Το αυτονόητο έκανα. Έδωσα σπίτι κι αγκαλιά σ' ένα πλάσμα που κάποιοι κατά πάσα πιθανότητα αγόρασαν και όταν γέρασε απλά το πέταξαν. Άλλωστε είναι παλιό και γνωστό. "Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν". Ας μην προσπερνάμε τα γερασμένα πλασματάκια. Γερνά το κορμί αλλά η ψυχή παραμένει πάντα κουταβίσια. Ας κάνουμε όλοι πράξη την αγάπη μας προς τα ζώα» επισημαίνει η Μάρθα Πουλτίδου.