Υποσχέθηκα στον Απάτσι πως δεν θα τον εγκαταλείψω ποτέ

Ο Απάτσι μεγάλωσε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Χαλκίδας. Με το πρόγραμμα του Δήμου στειρώθηκε, εμβολιάστηκε και επανεντάχθηκε όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Δεν γνώριζε όμως πως να προφυλάξει τον εαυτό του από τους αμέτρητους κινδύνους του δρόμου κι έτσι δεν άργησε η στιγμή να παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα τραυματίζοντας τον σοβαρά στη σπονδυλική στήλη.

Γράφει για τις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Λίνα Τσέργα, μέλος της ομάδας «Εθελοντές Αδέσποτων Χαλκίδας»

Αδύναμος κι ανύμπορος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της Χαλκίδας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε εκεί στα αζήτητα αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνον. Επειδή ως άνθρωπος έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα πλάσματα με ιδιαίτερες ανάγκες λόγω της αδελφής μου που έχασε το πόδι της σε ατύχημα, δεν άντεχα να βλέπω τον Απάτσι κλεισμένο μέσα στο κλουβί του κτηνιατρείου.

 

 

Τον επισκεπτόμουνα κάθε μέρα και καθόμουνα μαζί του κάνοντάς του παρέα. Ήταν απίστευτα φοβικός. Τον ακουμπούσα στο κεφαλάκι του κι αυτός κατουριότανε από το φόβο. Στο διαμέρισμα μου ήταν αδύνατον να τον φιλοξενήσω γιατί ήδη είχα 8 ζωάκια. Του υποσχέθηκα όμως ότι δεν θα τον εγκαταλείψω και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει ευτυχισμένος. Τον μετέφερα αρχικά σε ένα κέντρο αποκατάστασης στην Αθήνα όπου εκεί παρέμεινε για ένα μήνα, αλλά δυστυχώς παρά τις φυσιοθεραπείες δεν έδειξε κανένα σημάδι βελτίωσης στα δύο πίσω του πόδια.

 

 

Έτσι ζήτησα από τον Άκη Μπασματζόγλου, ενεργό μέλος των «Εθελοντών Αδέσποτων Χαλκίδας», να τον φιλοξενήσει προσωρινά στο σπίτι του. Κι επειδή πιστεύω πολύ στο «η ισχύς εν τη ενώσει» ανέλαβα το φαγητό του, την κτηνιατρική του περίθαλψη και σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινή του φροντίδα. Ο Απάτσι άρχισε σιγά – σιγά να μας εμπιστεύεται και να δέχεται την αγάπη μας χωρίς να φοβάται. Ταυτόχρονα του κάναμε ειδικές ασκήσεις ώστε να δυναμώσουν λίγο τα πόδια του για να δεχθεί το αναπηρικό αμαξίδιο που του είχα ήδη παραγγείλει.

 

 

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χαρά του όταν του βάλαμε για πρώτη φορά το αμαξίδιο. Με έπιασαν τα κλάματα βλέποντας την ευτυχία του που μπορούσε να περπατήσει ξανά. Σήμερα ο Απάτσι απολαμβάνει τις βόλτες του, έχει κοινωνικοποιηθεί πλήρως και συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις της ομάδας μας «Εθελοντών Αδέσποτων Χαλκίδας». Άρχισε να κουνάει και δειλά την ουρά του κάτι που αποτελεί σημαντική εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη στη σπονδυλική του στήλη. Του έχω αγοράσει και σωσίβιο και κάνουμε τα καλοκαίρια μπανάκια στη θάλασσα για υδροθεραπεία.

 

 

Εδώ και 4 μήνες ο Απάτσι ζει σε πανσιόν, ελεύθερος κι όχι σε κλουβί, καθώς ο εθελοντής της ομάδας μας Άκη Μπασματζόγλου δεν μπορούσε άλλο να τον φιλοξενήσει εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των αδέσποτων ζώων που φρόντιζε στο σπίτι του. Ο Απάτσι είναι ένα ενήλικο σκυλάκι που υπέφερε πολύ στη ζωή του. Με τις φυσιοθεραπείες που εξακολουθούμε να του κάνουμε πλέον κάνει μόνος του την ανάγκη του, τρέχει, παίζει και χαίρεται ό,τι στερήθηκε. Είναι μεγάλος αλήτης και ξεχωριστό πλάσμα.

 

 

Ο Απάτσι ήρθε στη ζωή μας πριν ένα χρόνο περίπου. Μπορεί να ήταν τυχαίο. Μπορεί να ήταν και επιλογή. Όλη η ομάδα των «Εθελοντών Αδέσποτων Χαλκίδας» μέσα από αυτό το πλάσμα έμαθε πολλά. Χρειάστηκε υπομονή και επιμονή ώστε ο Απάτσι μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να αποκτήσει ξανά κάποιες από τις βασικές ικανότητες που θα του προσέφεραν αυτονομία σε μεγάλο βαθμό και θα έδιναν σε όλους εμάς χαρά και ικανοποίηση. Ο Απάτσι ήταν ένα απίστευτα φοβικό ζώο και δικαίως που σε κάθε ανθρώπινο άγγιγμα έτρεμε και κοβόταν η ανάσα του.

 

 

Μέσα από την αγάπη και την επιμονή φτάσαμε στο σήμερα. Καταφέραμε να δώσουμε στον Απάτσι τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Καλή διατροφή, βιταμίνες, πολλές ασκήσεις και φυσιοθεραπείες, μα κυρίως ατελείωτη και ανιδιοτελή αγάπη. Σήμερα λοιπόν το υπέροχο αυτό πλάσμα, ήρθε η ώρα να πάει σ’ ένα μόνιμο σπίτι. Σ’ ένα σπίτι όπου θα υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος να ασχοληθούν μαζί του όπως και όσο πρέπει. Σε όλους εμάς θα λείψει απίστευτα και θα αφήσει μεγάλο κενό. Σίγουρα στη θέση του Απάτσι μας θα έρθει μία καινούργια ταλαιπωρημένη ψυχή. Η ώρα έφτασε και όλοι εμείς θεωρούμε ότι προσφέραμε στο γλυκό μας αγόρι το μέγιστο των δυνατοτήτων που είχαμε.

 

 

Ελάτε όλοι μαζί να δώσουμε τώρα στον Απάτσι μας την οικογένεια που στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Όποιος θέλει να βάλει στην καρδιά του τον Απάτσι μας και να τον αγαπήσει το ίδιο δυνατά όσο τον αγαπάμε κι εμείς μπορεί να με καλέσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6974866519. Γιατί η αναπηρία είναι υπαρκτή κυρίως στο ανθρώπινο μυαλό. Όλοι έχουν δικαίωμα στην ζωή! Μόνο βάζοντας ένα τέτοιο πλάσμα στη ζωή σας θα καταλάβετε και την πραγματική αξία του να ζεις την κάθε μέρα. Υιοθετήστε ζώα που σας έχουν ανάγκη.