Ακρωτηρίασαν το πόδι για να σώσουν τη ζωή του κουταβιού που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο στην Καρδίτσα

Στον ακρωτηριασμό του ποδιού του κουταβιού που εντοπίστηκε στις 14 Ιανουαρίου 2019 σε άθλια κατάσταση στην Καρδίτσα, προχώρησε ο κτηνίατρος που ανέλαβε το σκυλάκι, το οποίο ένα νεαρό ζευγάρι βρήκε τυχαία να σέρνεται με διαλυμένο το δεξί ποδαράκι του και με την βοήθεια των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας, κατάφεραν να το σώσουν από βέβαιο και αργό θάνατο.

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας αναφέρει γι’ αυτό το πολύ δύσκολο περιστατικό τα εξής: «Τίποτα δεν συνηθίζεται τελικά, όσα κι αν έχουν δει τα μάτια μας πάντα θα έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό που και πάλι θα σε σοκάρει! Χθες το βράδυ (14 Ιανουαρίου 2019) ένα νεαρό και πολύ ευαισθητοποιημένο ζευγάρι καθώς περνούσε από έναν δρόμο είδαν ένα κουτάβι σχεδόν να σέρνεται σοβαρά τραυματισμένο στον δρόμο. Η εικόνα πάγωσε την καρδιά τους και αμέσως προσπάθησαν να ζητήσουν βοήθεια!

 

 

Σε λίγα λεπτά ήμασταν εκεί και προσπαθούσαμε μέσα στο σκοτάδι να εντοπίσουμε το σοβαρά τραυματισμένο κουτάβι που δεν φαινόταν πουθενά. Μετά από ώρα αναζήτησης ακούσαμε ένα κλάμα μέσα από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε πρόσβαση για να μπεις μέσα.

Έπρεπε να παραβιάσουμε τη συρμάτινη πόρτα. Σ’ αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την Χαρούλα που αμέσως και με κίνδυνο τη σωματική της ακεραιότητα, τα αψήφησε όλα, έσπασε τα σύρματα για να μπει μέσα για να σώσει το κουτάβι, το οποίο κρυβόταν πίσω από κάποια παλιά πλέγματα με γεμάτο φόβο στα μάτια του και αφάνταστο πόνο!

 

 

Η εικόνα ήταν πραγματικά σοκαριστική. Ένα μωρό κουτάβι που κάποιος το εγκατέλειψε και το ανάγκασε να ζει στον δρόμο με όλους τους κινδύνους είχε δυστυχώς αυτό το αποτέλεσμα. Ένα τρυφερό χεράκι να κρέμεται διαλυμένο εντελώς.

Θέλεις να ουρλιάξεις, να κλάψεις, γεμίζεις από τόσα έντονα συναισθήματα εκείνη τη στιγμή, αλλά και πάλι ξέρεις ότι πρέπει να μείνεις ψύχραιμος για να είσαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις. Αμέσως το πήραμε για να μην περάσει αυτή την παγερή νύχτα εκεί και το επόμενο πρωί το ανέλαβε ο κτηνίατρος. Τα νέα βέβαια δεν περιμέναμε να ήταν καλά αφού χρειαζόταν να ακρωτηριαστεί το χεράκι για να μπορέσει να ζήσει και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία» καταλήγει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας.

 

 

Εξαιτίας της σοβαρής του κατάστασης  του έγινε ακρωτηριασμός του μπροστινού δεξιού ποδιού του, αφού ήταν αδύνατον να σωθεί, συν ότι κινδύνευε η ίδια του η ζωή. Το θηλυκό κουταβάκι αναρρώνει σε σπίτι φιλοξενίας και η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται θετικά. Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο για υιοθεσία.

Η Εύη Θάνου, πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας αναφέρει: «Τώρα δεν θα έχεις άλλο πόνο μικρό μου αγγελούδι, αν και δεν είχες πολύ καιρό που έμαθες να περπατάς, τώρα θα πρέπει να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή με καινούρια βήματα αυτή τη φορά, αλλά όλοι εμείς είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα το καταφέρεις και αυτό γιατί γεννήθηκες μαχήτρια και κάθε μέρα μας διδάσκεται πόσο δύναμη και μεγαλείο ψυχής διαθέτετε!

 

 

Να σας ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για το ενδιαφέρον σας, για την όποια οικονομική βοήθεια ,για τη συμπαράσταση για όλη την αγάπη σας! Εμείς της δώσαμε την δεύτερη ευκαιρία να ζήσει. Ας ευχηθούμε τώρα να βρεθεί μια οικογένεια που θα μπορεί να την αγκαλιάσει και να της δώσει την ευκαιρία της υπόλοιπης ζωής της».