Αναρρώνει ο σκύλος που βρέθηκε να σαπίζει από τη συρμάτινη θηλιά στο λαιμό του στο Φράγκο Καρδίτσας

Υπό την φροντίδα των μελών του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώσω» αναρρώνει ο σκύλος που εντοπίστηκε στις 5 Αυγούστου στο χωριό Φράγκο της Καρδίτσας με μια εξαιρετικά βαθιά πληγή περιμετρικά στο λαιμό του, η οποία προκλήθηκε εξαιτίας της συρμάτινης θηλιάς που κάποιος υπάνθρωπος σκόπιμα έδεσε σφιχτά γύρω από το λαιμό του ζώου για να το βασανίσει.

Για το σκύλο, ηλικίας μόλις 8 μηνών, είχε ενημερωθεί το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώσω». Η Ερμιόνη Γιαννακού μαζί με εθελοντές του σωματείου έσπευσαν στο χωριό Φράγκο κι εντόπισαν το σκυλάκι, το οποίο άγνωστο για πόσο διάστημα υπέφερε από τους φρικτούς πόνους που του προκαλούσε η πληγή στο λαιμό, η οποία άρχισε να σαπίζει και η μυρωδιά της σήψης ήταν κυριολεκτικά αφόρητη.

 

 

Σύμφωνα με την Ερμιόνη Γιαννακού το σκυλάκι για ένα χρονικό διάστημα είχε εξαφανιστεί από το χωριό Φράγκο όπου ζούσε αδέσποτο και εμφανίστηκε ξανά στις 5 Αυγούστου σε αυτή την τραγική κατάσταση.

Όπως συμπεραίνει προφανώς κάποιος πέρασε από το λαιμό του το σύρμα και το κρατούσε κάπου δεμένο κι όταν κόπηκε περιμετρικά ο λαιμός του κι άρχισε να σαπίζει η πληγή το ελευθέρωσε ώστε να πάει κάπου αλλού να πεθάνει. Δεν αποκλείεται βέβαια και το ενδεχόμενο το σκυλάκι να κατάφερε μόνο του να λυθεί.

 

 

Οι εθελοντές του σωματείου μετέφεραν τον σκυλάκο στον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου το κτηνιατρείο του προκειμένου να περιθάλψει το σκυλάκι. Αφού έγινε η αφαίρεση του σύρματος, απολυμάνθηκε και ράφτηκε η τεράστια πληγή.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε έδειξαν ότι ο σκυλάκος είναι υγιέστατος. Είναι όμως αρκετά υποσιτισμένος αφού ζυγίζει μόλις 6,8 κιλά. Όπως αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού  ο Μέρντι, όπως τον έχουν ονομάσει, δέχεται με υπομονή τη φροντίδα των μελών του σωματείου «Διασώζω» και κουνάει την ουρίτσα του. Απαιτείται αρκετός καιρός μέχρι να αναρρώσει πλήρως καθώς η πληγή στο λαιμό του είναι αρκετά βαθιά.

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε τον σκυλάκο συμβάλλοντας στα έξοδα του χειρουργείου, των φαρμάκων και της φροντίδας του μπορείτε είτε να καλέσετε την Ερμιόνη Γιαννακού στο αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up) ή να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον ακόλουθο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς.

Όνομα δικαιούχου:  Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώσω».
Αριθμός Λογαριασμού: 6244 1391 89068
IBAN: GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068
BIC: PIRBGRAA
PAYPAL: [email protected]