Άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ έσωσαν τον σκύλο που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι 30 μέτρων στους Δελφούς

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός σκύλου που βρέθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 εγκλωβισμένος σε ξεροπήγαδο βάθους 30 μέτρων στη θέση Κακαβάκια στους Δελφούς. Άνδρες της 7ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον σκυλάκο που κανείς δε γνωρίζει πόσες μέρες βρισκόταν μέσα στο πηγάδι.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου το αξιοσημείωτο καθ΄ όλη τη διάρκεια της διάσωσης ήταν η συμπεριφορά του σκύλου κατά την ανέλκυση του από τον άνδρα της 7ης ΕΜΑΚ, ο οποίος συνεργάστηκε με τέτοιο τρόπο με τον διασώστη που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι τα ζώα και κυρίως οι σκύλοι έχουν την αίσθηση της βοήθειας από τον άνθρωπο και ανταποκρίνονται.

 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας είχε ειδοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 07:50 για διάσωση σκύλου λόγω κατακρήμνισης στην περιοχή των Δελφών στη θέση Κακαβάκια.

Αμέσως μετέβη ένα όχημα με τρεις άνδρες όπου διαπίστωσε ότι ο σκύλος είχε κατακρημνιστεί σε ξεροπήγαδο βάθους 30 μέτρων περίπου. Επιχειρήθηκε ανάσυρσή αλλά λόγω της επικινδυνότητας της επιχείρησης, του βάθους και του σαθρού του εδάφους του γύρω χώρου ζητήθηκε η συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ.

 

 

Χρησιμοποιήθηκε κατάλληλος εξοπλισμός για διασώσεις από πηγάδια με ορειβατικούς κάλους διάσωσης και λήφθηκαν μέτρα για την ασφαλή επιχείρηση και μη τραυματισμό τόσο των διασωστών όσο και του ζώου.

Στην τελική επιχείρηση έλαβαν μέρος 11 άνδρες (5 από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άμφισσας και 6 από την 7η ΕΜΑΚ) με 4 οχήματα και η διάσωση περατώθηκε με επιτυχία την 16:30΄ της ίδιας ημέρας.

 

 

Την επιχείρηση συντόνισαν ο Διευθυντής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Αντώνης Μίχας και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας Αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.