Άνδρες του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης έσωσαν 2 σκύλους από φλεγόμενο διαμέρισμα

Τη ζωή των δύο σκύλων που εγκλωβίστηκαν στο φλεγόμενο διαμέρισμα, στο οποίο ζούσαν, έσωσαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση οι άνδρες του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης που κλήθηκαν να κατασβήσουν την πυρκαγιά το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018.

Οι πυροσβέστες φθάνοντας στο σημείο άκουσαν γαυγίσματα πίσω από τη θωρακισμένη πόρτα, ενώ πυκνοί καπνοί έβγαιναν από το φλεγόμενο διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας. Οι περίοικοι τους ενημέρωσαν ότι πρόκειται για δύο σκυλιά εγκλωβισμένα στον καιόμενο χώρο.

 

 

Άρχισαν αμέσως την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ ταυτόχρονα απομάκρυναν από το φλεγόμενο διαμέρισμα τα δύο ζώα που υπέφεραν έπειτα από την εισπνοή του καπνού και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Το ένα από τα δύο σκυλιά  που ήταν αναίσθητο και δεν κουνιόταν καθόλου, οι πυροσβέστες του παρείχαν συνεχώς οξυγόνο ώστε να το επαναφέρουν. Λίγη ώρα αργότερα ο σκυλάκος άρχισε να δίνει σημάδια ζωής και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κηδεμόνας των ζώων επικοινώνησε με τους πυροσβέστες και τους ενημέρωσε ότι και τα δύο σκυλιά του είναι καλά στην υγεία τους. Για την κατάσβεση της φωτιάς έλαβαν μέρος 7 πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Οι Έλληνες πυροσβέστες απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι με επαγγελματισμό και ανθρωπιά παλεύουν για κάθε ζωή, τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.