Απεγκλώβισαν το γατάκι που είχε παγιδευτεί σε αγωγό ομβρίων υδάτων στην Νέα Μάκρη Αττικής

Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος που είναι εθελοντής διασώστης ζώων κατάφερε μετά από 7 ώρες προσπάθειας και απεριόριστης υπομονής να βγάλει το γατάκι από τον αγωγό ομβρίων υδάτων όπου είχε εγκλωβιστεί εκεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα στην Νέα Μάκρη Αττικής.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα βρήκε το γατάκι παγιδευμένο σε μεγάλο βάθος μέσα στον αγωγό, ο οποίος ήταν πολύ στενός και δεν χωρούσε να κατέβει άνθρωπος για να το πιάσει.

 

 

Για μια εβδομάδα η μια επιχείρηση διάσωσης του ζώου διαδεχόταν την άλλη χωρίς ωστόσο να απεγκλωβίζεται το γατάκι που συνέχιζε να παραμένει εγκλωβισμένο εκεί και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί αν έβρεχε.

Οι εθελοντές του έριχναν υγρή τροφή ώστε να σιτίζεται, ενώ είχαν τοποθετήσει κι ένα πλέγμα μέσα στο αγωγό μήπως το γατάκι κατάφερνε να ανέβαινε από μόνο του, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Στην έκκληση για βοήθεια του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα ανταποκρίθηκε και ο Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο οποίος κατάφερε σήμερα να το βγάλει από τον αγωγό υδάτων, σε μια επιχείρηση που διήρκησε 7 ώρες!

 

 

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα αναφέρει: «Με επιμονή και υπομονή αλλά και εμπειρία, ο Χρήστος Μιχαλόπουλος παρόλο που έχει εγχειρισμένο πόδι από πτώση σε προηγούμενη διάσωση, κουβαλώντας όλα του τα σύνεργα, επέμενε και περίμενε για 7 ώρες και τελικά ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!! Τώρα το μικρό μας γατί φιλοξενείται και θα επισκεφτούμε κτηνίατρο γιατί έχει χτυπημένο το ποδαράκι του».

Το Σωματείο ευχαριστεί όλους τους φιλόζωους που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να σώσουν το γατάκι, τους εθελοντές πυροσβέστες του Νέου Βουτζά και της Νέας Μάκρης για την πολύτιμη βοήθεια τους, τον Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της εθελοντικής ομάδας «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων», για τις προσπάθειες που κατέβαλε για να βγάλει το γατί από τον αγωγό υδάτων και φυσικά τον Χρήστο Μιχαλόπουλο που κατάφερε να απεγκλωβίσει τελικά το ζωάκι.