Απεγκλώβισαν το γατάκι που είχε σφηνώσει σε σωλήνα αποχέτευσης στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Αίσιο τέλος είχε η χθεσινή περιπέτεια ενός γατιού που είχε σφηνώσει σε σωλήνα αποχέτευσης στην οδό Πλαστήρα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Η πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ε.Φ.ΑΛ. (Εθελοντές Φιλόζωοι Αλεξάνδρειας) κα Ολυμπία Σταφυλίδου, που ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε επί τόπου μαζί με ακόμα δυο εθελοντές,  προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουν το γατάκι.

 

 

Παρόλο όμως που άκουγαν το κλάμα του δε μπορούσαν να εντοπίσουν ακριβώς σε ποιο σημείο ήταν εγκλωβισμένο μέσα στο σωλήνα αποχέτευσης.

Έτσι κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας ζητώντας τη συνδρομή της για να σωθεί το γατάκι. Η ανταπόκρισή της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

 

 

Οι δυο πυροσβέστες που είχαν φθάσει στο σημείο αφαίρεσαν το σιδερένιο καπάκι της αποχέτευσης χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.

Το γατάκι εντοπίστηκε να είναι σφηνωμένο με το κεφάλι μέσα στο σωλήνα αποχέτευσης κι έτσι η κα Σταφυλίδου με προσεκτικές κινήσεις το τράβηξε από τα πόδια προς το μέρος της απεγκλωβίζοντας το.

 

 

«Ήταν τρομαγμένο και μουσκεμένο. Αμέσως το τυλίξαμε να ζεσταθεί γιατί έτρεμε και ήταν παγωμένο. Αφού στέγνωσε και ζεστάθηκε την ταΐσαμε κι άρχισε να γουργουρίζει.

Η μικρή γατούλα, την οποία ονομάσαμε Pipe (από το σωλήνα) φιλοξενείται προσωρινά σε εμάς. Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τα παιδιά της πυροσβεστικής για την πολύτιμη βοήθεια τους.

 

 

Η μικρή αποδείχτηκε υπερβολικά χαδιάρα καθώς τρίβεται συνέχεια στα πόδια μας. Τελικά δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από την ικανοποίηση που νιώθεις όταν σώζεις μία ψυχή που κινδυνεύει» αναφέρει η κα Ολυμπία Σταφυλίδου.