Απεγκλώβισαν τον σκύλο που βρέθηκε παγιδευμένος σε δεξαμενή με νερό βάθους 5 μέτρων

Επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό ενός αδέσποτου σκύλου που εντοπίστηκε παγιδευμένος μέσα σε τσιμεντένια δεξαμενή βάθους περίπου 5 μέτρων σ’ ένα εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο έξω από την πόλη της Καρδίτσας στήθηκε χθες από μια ομάδα εθελοντών φιλόζωων.

Για το ζώο είχε ενημερωθεί η Ερμιόνη Γιαννακού, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, η οποία έσπευσε επί τόπου μαζί με την Αλεξάνδρα Καραγιάννη, τη Λίλια Εγκιαζάροβ και τον Βασίλη Ράικο για να απεγκλωβίσουν τον σκυλάκο που για άγνωστους λόγους βρέθηκε μέσα στη δεξαμενή. Το ζώο κινδύνευε ανά πάσα στιγμή να πεθάνει από πνιγμό αφού με μεγάλη δυσκολία κρατούσε το κεφάλι του έξω από τα λασπόνερα.

 

 

«Η τσιμεντένια δεξαμενή είχε βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο σκύλος να καταφέρει να βγει μόνος τους. ήταν καταδικασμένος σε βέβαιο βασανιστικό θάνατο. Στον πυθμένα υπήρχε νερό, βούρκος, λάσπη και σκουπίδια. Άγνωστο πόσες ημέρες βρισκόταν εκεί ο σκύλος ο οποίος κρατούσε έξω από το νερό το κεφάλι για να επιβιώσει. Το κλάμα του ακουγόταν από μακριά. Νοιώσαμε απελπισία» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Οι φιλόζωοι που έσπευσαν να βοηθήσουν αυτό το πλάσμα που όλο του το σώμα ήταν βυθισμένο στο νερό δεν είχαν κανένα τρόπο για να μπουν στη δεξαμενή για να τον σώσουν. Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες, υπομονή και επιμονή οι εθελοντές φιλόζωοι κατάφεραν να ανεβάσουν τον σκύλο στην επιφάνεια με ασφάλεια. Ο σκυλάκος αρκετά τρομοκρατημένος και με το δίκιο του απομακρύνθηκε αμέσως από την ομάδα των φιλόζωων.