Έδεσε κουτάβι σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Μαυροβούνι Πέλλας

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη λίγο έξω από το χωριό Μαροβούνι του Δήμου Σκύδρας στο νομό Πέλλας. Κάποιος εγκληματίας έδεσε ένα κουτάβι μέσα σε αρδευτικό κανάλι και το εγκατέλειψε εκεί για να πνιγεί.
 
Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου 24 Απριλίου 2016 τις εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου Δήμου Σκύδρας «Στοργή» ότι ένα σκυλάκι κλαίει στους πρόποδες του λόφου του χωριού Μαυροβούνι. Εξαιτίας της προχωρημένης ώρας οι εθελόντριες πήγαν στο σημείο το επόμενο πρωί και ακολουθώντας το κλάμα του κουταβιού το βρήκαν δεμένο μέσα στο αρδευτικό κανάλι.

 

 

Με προσεκτικές κινήσεις οι εθελόντριες προσέγγισαν το κουταβάκι, το έλυσαν και το έβγαλαν έξω από το νερό. Όμως τις περίμενε ακόμα μια δυσάρεστη έκπληξη. Πολλά σημεία του τριχώματος του κουταβιού ήταν βαμμένα με λαδομπογιά! 
 
Συγκλονιστική είναι η αφήγηση των εθελοντριών: «Το πρωί της Κυριακής πήγαμε να δούμε τι συνέβη. Πράγματι ακούγονταν κλαψουρίσματα κουταβιού.  Ακολουθώντας τον ήχο βρεθήκαμε σ’ ένα αρδευτικό κανάλι κι εκεί αντικρίσαμε τη φρίκη. Είχαν ρίξει μέσα στο νερό ένα νεαρό κουτάβι περίπου 4 - 5 μηνών, του είχαν δέσει ένα σκοινί στο λαιμό και το στερέωσαν σε μια σιδεριά ώστε να μην μπορεί να βγει από μέσα, όσο κι αν προσπαθούσε για να πεθάνει μέσα στο νερό. Και όλα αυτά τα έκαναν σ’ ένα νεαρό κουτάβι που δεν έχει πειράξει κανέναν, δεν είναι επικίνδυνο, δεν έφαγε κότα δεν, δεν, δεν…

 

 

Το κουτάβι το βρήκαμε εντελώς εξαντλημένο, παγωμένο, βρώμικο και πεινασμένο. Του κάναμε ένα ζεστό μπάνιο, έφαγε, το σκεπάσαμε να ζεσταθεί κι έπεσε σε βαθύ ύπνο. Άραγε πόσο τρόμο να πέρασε το μικρό μας; Δεν έφταναν όλα αυτά που του έκαναν, αλλά είχαν φροντίσει πριν το ρίξουν στο νερό να το βάψουν. Ναι να το βάψουν. Το κουτάβι είχε λαδομπογιά σε διάφορα σημεία του σώματός του, η οποία θα φύγει σιγά - σιγά με χτένισμα.

 

 

Τόση αποκτήνωση που βλέπουμε κάθε μέρα αρχίζει και μας τρομάζει πια. Δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, καταλάβετε το επιτέλους. Αφού είναι ικανοί να κάνουν κακό σ' ένα ανυπεράσπιστο κουτάβι, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το επόμενο θύμα δεν θα είναι το παιδί σας ή το παιδί μας; Ανοίξτε τα στόματα επιτέλους, μιλήστε. Δεν μπορεί να μην ακούτε και να μην ξέρετε ποτέ τίποτα.

 

 

Η μικρή μας Νύμφη Θέτιδα, (έτσι την ονομάσαμε μιας και βρέθηκε μέσα στο νερό), θα την πάμε στον κτηνίατρο για εξέταση και πρώτη εκτίμηση της κατάστασής της. Νεότερη ενημέρωση θα έχετε τις επόμενες ημέρες μετά την επίσκεψη στον κτηνίατρο».