Έλος Χανίων: Βρήκαν την σκυλίτσα αλυσοδεμένη σε παρατημένο όχημα να τρώει κάστανα με τα αγκάθια για να επιβιώσει

Υπό την φροντίδα του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» βρίσκεται η σκυλίτσα που εντοπίστηκε αλυσοδεμένη σ’ ένα παλιό εγκαταλελειμμένο όχημα, χωρίς τροφή και νερό, σε χωράφι με καστανιές στην περιοχή Έλος Χανίων στην Κρήτη. Η μικρόσωμη σκυλίτσα που έσωσαν οι εθελοντές του Συλλόγου με τη βοήθεια της Αστυνομίας, έφερε πληγές στο στόμα της καθώς προσπαθούσε να τραφεί με τα κάστανα που έπεφταν από τα γύρω δέντρα μαζί με το ξυλώδες περίβλημα τους που έχει αγκάθια εξωτερικά.

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον ασυνείδητο «ιδιοκτήτη – βασανιστή» της σκυλίτσας, ο οποίος υπό την απειλή της καταγγελίας, αναγκάστηκε να δεχθεί να παραχωρήσει το ζώο στον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και να μην αποκτήσει ποτέ ξανά ζώο. Η σκυλίτσα, που την ονόμασαν Έλλη, είναι πολύ φιλική, υγιέστατη και μικρής ηλικίας. Φιλοξενείται σε σπίτι εθελοντή του Συλλόγου και αναζητεί  τη δική της οικογένεια.   

 Ένα από τα "βαρελόσκυλα" που βρέθηκαν στην περιοχή Έλος Χανίων

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Τον περασμένο μήνα, μέλος μας περνώντας από την περιοχή του Έλους, εντόπισε μερικά βαρελόσκυλα που διαβιούσαν σε άθλιες συνθήκες. Κάναμε καταγγελία στο Α.Τ. Κισσάμου και κανονίστηκε ένα οδοιπορικό στην περιοχή με την αστυνομία, προκειμένου να εντοπιστούν οι «κηδεμόνες» και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Τη μέρα που πήγαν στην περιοχή για να υποδειχτούν τα σημεία, ξαφνικά άκουσαν κλάμα και κραυγές ζώου, πίσω από ένα χωράφι με καστανιές. Κατευθύνθηκαν στο σημείο που ακουγόταν τα κλάματα και αντίκρυσαν μια μικρόσωμη σκυλίτσα που έκλαιγε γοερά προσπαθώντας να τους αποσπάσει την προσοχή. Ήταν δε πολύ φιλική και αποζητούσε έντονα τα χάδια, ενώ δεν είχε καν περιλαίμιο, παρά μόνο την αλυσίδα που ήταν περασμένη και στο λαιμό της.Η μικρή Έλλη ψάχνει το δικό της σπιτικό

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν και οι αστυνομικοί υποσχέθηκαν να βρουν σε ποιον ανήκει. Η σκυλίτσα ζούσε αλυσοδεμένη έξω από ένα σκουριασμένο λεωφορείο, έχοντας σαν κατάλυμα το κενό κάτω από το αμάξι και το στοματάκι της ήταν πληγωμένο καθώς προσπαθούσε μανιωδώς να φάει τα κάστανα για να ξεγελάσει την πείνα της και πληγωνόταν από τα αγκάθια, ενώ δεν υπήρχαν πουθενά μπολ φαγητού και νερού.  Με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες ο κ. Χατζής, που είναι ο αστυνομικός που ανέλαβε την υπόθεση, βρήκε τον «κηδεμόνα» του ζώου, ο οποίος δέχτηκε να παραχωρήσει τη σκυλίτσα στο σύλλογό μας και να μην αποκτήσει άλλο ζώο, προκειμένου να μην προχωρήσουμε την καταγγελία.

Έτσι  οι ίδιοι οι αστυνομικοί πήγαν με το περιπολικό, πήραν την Έλλη και την παραλάβαμε από το αστυνομικό τμήμα. Η επιχείρηση «κάστανο» στέφθηκε με επιτυχία και η μικρή Έλλη από το Έλος, είναι πλέον ασφαλής, αφού φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας. Ψάχνουμε οικογένεια για τη μικρούλα, η οποία είναι νεαρή και υγιέστατη. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χατζή και το Α.Τ. Κισσάμου γενικότερα, για την άμεση ανταπόκριση σε όλες τις καταγγελίες μας και την ιδιαίτερη ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν πάντα τις καταγγελίες μας» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».