Έμεινε τρεις μέρες εγκλωβισμένο σε δέντρο

Σ’ ένα πεύκο και σε ύψος 15 μέτρων είχε σκαρφαλώσει και εγκλωβιστεί ένα γατάκι στον Κόκκινο Μύλο Αττικής. Το ζωάκι δεν μπορούσε μόνο του να κατέβει από τέτοιο ύψος και παρέμενε πάνω στο δέντρο για 3 μέρες χωρίς φαγητό και νερό. Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου τους εθελοντές της Ειδικής Μονάδας Απεγκλωβισμού Ζώων ζητώντας τη βοήθεια τους για να σώσουν το γατάκι, το οποίο ήταν ήδη αρκετά εξαντλημένο. Νωρίτερα της ίδιας μέρας υπάλληλοι του Δήμου μετέβησαν στο σημείο με καλαθοφόρο όχημα και παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατάφεραν να το κατεβάσουν από το δέντρο.

Στην έκκληση για βοήθεια ανταποκρίθηκαν άμεσα ο Χρήστος Μιχαλόπουλος και ο Νικόλαος Αδαμόπουλος της Ειδικής Μονάδας Απεγκλωβισμού Ζώων, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, αλλά συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η επιχείρηση διάσωσής του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς το γατάκι βρισκόταν σε ύψος 15 μέτρων και είχε βρει προστασία ανάμεσα στα πυκνά κλαδιά του δέντρου.

Τότε κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και άνδρες της έφθασαν επί τόπου με πυροσβεστικό όχημα για να συνδράμουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του γατιού, αφού διέθεταν την απαιτούμενη σε ύψος σκάλα. Δυστυχώς, όμως, και πάλι η επιχείρηση διάσωσης του δεν ήταν δυνατή καθώς το ζωάκι ήταν αρκετά τρομοκρατημένο και δεν ήταν συνεργάσιμο.

 


Οι εθελοντές τοποθέτησαν παγίδα για να πιάσουν το γατάκι

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι εθελοντές έδεσαν πάνω στο κλαδί του δέντρου ειδική γατοπαγίδα με φαγητό  ώστε να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στο γατάκι να ηρεμήσει και να μπει μέσα με ασφάλεια για να φάει. Στη συνέχεια αποχώρησαν και την επόμενη μέρα κάτοικοι της περιοχής τους ενημέρωσαν ότι το γατάκι βρίσκεται μέσα στη γατοπαγίδα. Έσπευσαν ξανά στο σημείο και κάλεσαν εκ νέου την Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να τους παραχωρήσει τη μεγάλη σκάλα για να ανέβουν και να κατεβάσουν με ασφάλεια την γατοπαγίδα από το δέντρο. Η προσέλευση, όμως, του πυροσβεστικού οχήματος καθυστερούσε και κάθε λεπτό που πέρναγε έθετε σε κίνδυνο το εξασθενισμένο και αφυδατωμένο γατάκι.

Για καλή του τύχη οι εθελοντές βρήκαν εντελώς τυχαία μια μεγάλη σκάλα από συνεργείο που εκτελούσε εργασίες σε διπλανή πολυκατοικία, την οποία δανείστηκαν και χωρίς να χάσουν χρόνο ανέβηκαν στο δέντρο και κατέβασαν την γατοπαγίδα με το γατάκι στο έδαφος. Του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και του έδωσαν φαγητό και νερό. Ο μικρός είναι καλά στην υγεία του και φιλοξενείται στο σπίτι μιας γυναίκας που ήταν παρούσα στην επιχείρηση διάσωσης του.

 

 

Οι εθελοντές της Ειδικής Μονάδας Απεγκλωβισμού Ζώων τα κατάφεραν και αυτή τη φορά. Όσο για το γατάκι, απολαμβάνει πια την ασφάλεια του εδάφους.