Ενθαρρυντικά σημάδια για την σκυλίτσα που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στα Διλινάτα Κεφαλονιάς

Στο καταφύγιο του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» αναρρώνει μετά το πολύωρο χειρουργείο η σκυλίτσα που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι με καραμπίνα στα Διλινάτα Κεφαλονιάς το βράδυ της Δευτέρας 25ης  Σεπτεμβρίου.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για την έκβαση της κατάστασης της υγείας της καθώς η βολή του κυνηγετικού όπλου εισήλθε από το δεξί της μάτι, το οποίο καταστράφηκε, και εξήλθε από το πίσω μέρος τους αυτιού της χωρίς να πειράξει κάποιο άλλο ζωτικό της όργανο.

«Η κοπελάρα μας είναι ζωντανή! Όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει. Είναι μια τρομερή σκυλίτσα που όσα χρόνια ασχολούμαστε με ζώα δεν έχουμε ξανασυναντήσει τόση καρτερικότητα, τόση υπομονή σε σκυλί που έχει βιώσει τόσους φρικτούς πόνους.  Την φέραμε στο καταφύγιο μας. Σαφέστατα καταβεβλημένη από όλη την ταλαιπωρία της αλλά και το πολύ βαρύ χειρουργείο της» αναφέρει η Μαρία Μαρίνα Μασσάδο, πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς». 

 

 

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας όταν ένας άνδρας ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Διονύση Καππάτο, γραμματέα του «Ντορίς», ότι κάποιος πυροβόλησε και σκότωσε δύο σκυλιά, σημειωτέον φορούσαν περιλαίμιο, στα Διλινάτα. Του έστειλε και φωτογραφίες, οι οποίες όμως έδειχναν ότι το ένα ήταν ακόμα ζωντανό.

Εθελοντές του «Ντορίς» έσπευσαν επί τόπου, αλλά δεν βρήκαν το βαριά τραυματισμένο σκυλάκι, το οποίο είχε φύγει από το σημείο όπου ο δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα δύο ζώα.  Με τη βοήθεια ορισμένων κατοίκων του χωριού άρχισε ένας αγώνας εντοπισμού του σκυλιού χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά οι εθελοντές του «Ντορίς» που «όργωσαν» στην κυριολεξία τα γύρω βουνά, κατάφεραν να βρουν το πυροβολημένο σκυλί το απόγευμα της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.  

 

 

Η τεράστια πληγή στο κεφάλι του ζώου με τα εκατοντάδες σκουλήκια να το τρώνε ζωντανό σόκαρε ακόμα και τους εθελοντές του «Ντορίς» παρά τη μεγάλη εμπειρία τους στις διασώσεις βαριά κακοποιημένων ζώων.  Το μεγαλύτερο, όμως, σοκ υπέστησαν οι ξένοι εθελοντές που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης της σκυλίτσας, αντικρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή τους τη φρίκη ολοζώντανη μπροστά στα μάτια τους.

Αρχικά οι εθελοντές μετέφεραν τη σκυλίτσα στο καταφύγιο του «Ντορίς» όπου με ιδιαίτερη προσοχή καθάρισαν το τεράστιο τραύμα από τα εκατοντάδες σκουλήκια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Λευτέρη Ψαρρού, ο οποίος επίσης συγκλονίστηκε με τη βιαιότητα του περιστατικού κακοποίησης. Η σκυλίτσα υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και από χθες το μεσημέρι φιλοξενείται στο καταφύγιο του «Ντορίς».

 

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο απευθύνει έκκληση στους κατοίκους του χωριού Διλινάτα να αποκαλύψουν τον δράστη και να τον καταγγείλουν στην Αστυνομία. «Μην αφήσετε ένα δολοφόνο, να δολοφονήσει ένα χωριό, περήφανο, λεβέντικο, με τεράστια ιστορία, με παρόν και μέλλον. Δεν του αξίζει τέτοια ξεφτίλα. Οι Διλινάδες βρίσκονται παντού, μεγαλουργούν, είναι περήφανοι άνθρωποι, δημιουργικοί και πετυχημένοι που γράφουν ιστορία.

Μην την αμαυρώσετε λοιπόν. Αποφασίστε. Τη Δευτέρα που θα γίνει από το Σύλλογό μας η μήνυση, αν θα είναι κατά αγνώστων ή θα έχει ονοματεπώνυμο. Ξαναδείτε τα κατορθώματα του ανώμαλου και αποφασίστε εσείς για το χωριό σας. Και μη μας πείτε ότι δεν γνωρίζετε, γιατί απλά θα είστε άξιοι της μοίρας σας» αναφέρει η Μαρία Μαρίνα Μασσάδο απευθυνόμενη σε όσους γνωρίζουν το δολοφόνο των δύο ζώων. 

 

 

Τα έξοδα του χειρουργείου της Μιλάγκρο (δηλαδή θαύμα), όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, έχουν ήδη καλυφθεί. Όμως ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» θα χρειαστεί τη βοήθεια σας για την αγορά φαρμάκων και παραϊατρικού εξοπλισμού (π.χ. κατωσέντονα). Όποιος μπορεί να βοηθήσει να καλέσει στους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 6979072801 (Μαρίνα) και 6988565509 (Τζόυς).

Πατήστε εδώ για να δείτε την Μιλάγκρο στο καταφύγιο του  «Ντορίς» να δέχεται τη φροντίδα των εθελοντών. 

Ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν την σκυλίτσα, αναφέροντας: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε δυο αράδες και να ευχαριστήσουμε:

Τον γιατρό μας τον Λευτέρη Ψαρρό. Τον άνθρωπο και λαμπρό επιστήμονα που στο κάλεσμα μας για βοήθεια δήλωσε βροντερό κι αποφασιστικό «παρών». Διαχειρίστηκε ένα υψηλής δυσκολίας και επικινδυνότητας χειρουργείο μαεστρικά! Γιατρέ σου ευχόμαστε μέσα από τη καρδιά μας όλα τα καλά για σένα και την οικογένεια σου. Κοσμεί η παρουσία σου την οικογένεια των κτηνιάτρων, που ευτυχώς έχουμε πολλούς και άριστους στο νησί!

 

 

Τα κορίτσια, τις εθελόντριες μας που απλά μας συγκλόνισαν. Η Joyce Broekman, δυόμιση συναπτά χρόνια κοντά μας με ατελείωτες ώρες προσφοράς και αγάπης προς το νησί μας, χτες έκανε την διάσωση της κοπέλας μας με υψηλό πυρετό, αλλά αυτή εκεί, παρούσα! Τις Νικόλ και Έμιλυ που στάθηκαν δίπλα στην σκυλίτσα και πρόσφεραν το καλύτερο εαυτό τους στο κουράρισμα της. Ευχαριστούμε όμως την Εμιλυ και για την δωρεά της αφού με προσωπικά της έξοδα κάλυψε το κόστος του χειρουργείου. Την Τζιλ Ζαχάρου. Τι να πούμε για τη Τζιλ. Πανταχού παρούσα!

Τα παιδιά του Εξωραϊστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Δηλινάτων - Σύλλογος Απανταχού Δηλινάδων για την άμεση ανταπόκριση τους να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις στη διαλεύκανσης της στυγερής και αποτρόπαιας πράξης και να βρεθούν οι δράστες.

 

 

Τον Stuart McGowan για την άμεση ανταπόκρισή του στη μετάφραση στα αγγλικά των ανακοινώσεων του Συλλόγου σχετικά με το περιστατικό.

Και τέλος όλους εσάς τους εκατοντάδες φιλόζωους ανθρώπους, γνωστούς και μη, για τα μηνύματα συμπαράστασης σας προς το Σύλλογο μας! Η θετική σας ενέργεια και οι ευχές σας φαίνεται ότι πιάνουν τόπο. Η Μιλάγκρο αντέχει γερά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς».