Έσωσαν το γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε φρεάτιο στα Κάτω Πετράλωνα Αττικής

Το γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σ’ ένα φρεάτιο που οδηγούσε σε υπόγειο λεβητοστάσιο εργοστασίου κατάφεραν να σώσουν το βράδυ της Κυριακής 29 Απριλίου 2018 τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Διάσωσης Ζώων στα Κάτω Πετράλωνα Αττικής.

Η Σίσσυ Αβδελιώτη, κάτοικος της περιοχής, άκουσε το κλάμα του γατιού από το φρεάτιο και επικοινώνησε με τους εθελοντές της Ειδικής Ομάδας Διάσωσης Ζώων, οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου και κατάφεραν να το βγάλουν από εκεί μετά από λίγα λεπτά προσπαθειών.

 

 

Ο Νίκος Αδαμόπουλος, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Διάσωσης Ζώων, που μπήκε στο πολύ στενό φρεάτιο και κατάφερε να πιάσει το γατάκι, αναφέρει τα εξής: Ενημερωθήκαμε για ένα εγκλωβισμένο γατάκι, το οποίο είχε πέσει από ακάλυπτη τρύπα σε υπόγειο λεβητοστάσιο εργοστασίου και η μαμά γατούλα ήταν απέξω, έτοιμη κι αυτή να πηδήξει μέσα για να διασώσει το μικρό της.

Άμεσα πήγαμε στο σημείο και εφόσον δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε το μικρό από την τρύπα που εισχώρησε αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε το καπάκι φρεατίου που οδηγούσε στο υπόγειο δωμάτιο του λεβητοστάσιου. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αφού πήραμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αποφασίσαμε να διεισδύσουμε στο λεβητοστάσιο για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε το μωρό γατάκι με ασφάλεια. Μέσα σε λίγα λεπτά το μικρό ήταν στα χέρια μας και μετά από λίγο εμφανίστηκε πάλι η μανούλα του για να το παραλάβει. Ευχαριστούμε όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν κάθε βοήθεια».

 

 

Η Σίσσυ Αβδελιώτη ευχαριστεί όλα τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Διάσωσης Ζώων που αμέσως ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της για να βοηθήσουν το γατάκι. «Η συγκίνηση και η χαρά όλων των παρευρισκόμενων ήταν μεγάλη όταν αντικρύσαμε τον Νίκο Αδαμόπουλο να βγαίνει από το φρεάτιο κρατώντας στην αγκαλιά του το μωράκι» αναφέρει η Σίσσυ Αβδελιώτη.