Έσωσαν το γατάκι που περιφερόταν γεμάτο από μαζούτ

Το γατάκι που βλέπετε στη φωτογραφία περιφερόταν στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σύρο έχοντας μεγάλη ποσότητα μαζούτ στα πλευρά, στην κοιλιά και τα πόδια του. Οι φιλόζωοι που το φροντίζουν καθημερινά κινητοποιήθηκαν αμέσως και το γατάκι μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων όπου χρειάστηκαν τρεις μέρες για να απαλλαγεί το κορμάκι του από το μαζούτ.

Ο κτηνίατρος Μανώλης Βορρίσης περιγράφει στη συνέχεια το περιστατικό και ζητά ένα στοργικό σπίτι για το γατάκι πριν αυτό επανενταχθεί στην περιοχή όπου ζει αδέσποτο. «Πέρασαν 3 ημέρες για να την πιάσουμε με γυμνά χέρια. Η Φραγκίσκα, νοσοκόμα στην κλινική, τα έδωσε όλα. Η εικόνα με τη γατούλα να περιφέρεται στο προαύλιο του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Σύρο μουσκεμένη στο κάτω μέρος του σώματος (πλευρά , κοιλιά, πόδια) από μαζούτ ήταν τραγική. Προφανώς περπάτησε σε σκάφη με μαζούτ.

 

 

Στα βιβλία τα πετρελαιοειδή περιγράφονται ως τα πιο δύσκολα προϊόντα για να αφαιρεθούν από το τρίχωμα. Μου θύμισε τα πουλιά που βλέπουμε κατά καιρούς να υποφέρουν από την επαφή τους με πετρελαιοκηλίδες και τους εθελοντές να αγωνίζονται να τα καθαρίσουν. Μπορώ πλέον να πω ότι είναι πολύ άτιμο πράμα  Είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ΔΕΗ που την ταΐζουν εκεί ήταν αξιοσημείωτο. Αναστατώθηκαν από το δράμα της. Μετά από 3 ημέρες όλα είναι καλά και θα επιστρέψει το χώρο της ... μακάρι να πήγαινε κάπου άλλου. Σ’ ένα σπίτι επί παραδείγματι. Είναι κοριτσάκι, νεαρό γατί. Μπορεί κανείς να τη σώσει παντοτινά; Μερικά πρέπει να περάσουν μια δυσκολία για να έρθουν στο φώς και στις οθόνες μας» αναφέρει ο κ. Βορίσσης. 

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει αυτό το πλασματάκι ώστε να μην κινδυνέψει ξανά στο δρόμο μπορεί να καλέσει στην Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων στους αριθμούς τηλεφώνων 2281079439 ή 6937252802.