Έσωσαν το κουτάβι που έπεσε σε φρεάτιο στο Λουτράκι

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στήθηκε χθες στο Λουτράκι προκειμένου να απεγκλωβιστεί ένα κουτάβι που είχε πέσει μέσα σε φρέατιο και παρέμενε εκεί εγκλωβισμένο για τουλάχιστον 16 ώρες.

Φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το κλάμα του κουταβιού αργά το βράδυ της Παρασκευής και το επόμενο πρωί κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λουτρακίου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα  στην έκκληση τους για βοήθεια. Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών δεν κατάφεραν να ανοίξουν το καπάκι του φρεατίου ώστε να απεγκλωβίσουν το κουταβάκι.

 

    

Τότε επιστρατεύτηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Λουτρακίου, οι οποίοι με κομπρεσέρ έσπασαν την άσφαλτο γύρο από το φρεάτιο κι έτσι κατάφεραν να ανοίξουν το καπάκι. Ένας δημοτικός υπάλληλος κατέβηκε μέσα στο φρεάτιο και διέσχισε 20 περίπου μέτρα μέσα στον αγωγό προκειμένου να πιάσει το κουταβάκι και να το βγάλει στην επιφάνεια.

 

 

Εθελοντές του συλλόγου «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, τύλιξαν το κουταβάκι σε μια ζεστή πετσέτα και στη συνέχεια το μετέφεραν σε σπίτι μέλους όπου θα φιλοξενηθεί μέχρι να βρεθεί μια οικογένεια να το υιοθετήσει. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους της περιοχής, τους πυροσβέστες και τους δημοτικούς υπαλλήλους που ευαισθητοποιήθηκαν και έσωσαν το κουταβάκι.