Έσωσαν το κουτάβι που κάποιος χτύπησε και κρέμασε σε δέντρο στα Άνω Καλέσσα Ηρακλείου στην Κρήτη

Ένα νέο ειδεχθές και βάρβαρο περιστατικό κακοποίησης ζώου συνέβη την περασμένη Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στα Άνω Καλέσσα του Δήμου Μαλεβιζίου στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης που δείχνει για πολλοστή φορά ότι ο άνθρωπος είναι ικανός να γίνει το χειρότερο και πιο επικίνδυνο είδος που ζει στον πλανήτη μας.

 Άγνωστος αφού ικανοποίησε τα διεστραμμένα δολοφονικά του ένστικτα χτυπώντας στο κεφάλι το μικρόσωμο θηλυκό κουτάβι που βλέπετε στις φωτογραφίες, στη συνέχεια πέρασε μια συρμάτινη θηλιά γύρω από το λαιμό του και το κρέμασε σε δέντρο για να το απαγχονίσει.

 

 

Γύρω από το κρεμασμένο ζωάκι που ήταν ανήμπορο να σώσει τη ζωή του είχαν μαζευτεί ενήλικα αδέσποτα σκυλιά κάνοντας μία ήδη δύσκολη κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Για καλή του τύχη εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσε τυχαία η κα Αγάπη Βασιλάκη, κάτοικος Άνω Καλεσσών και ενεργή φιλόζωος, η οποία χωρίς να χάσει πολύτιμο χρόνο μπήκε ανάμεσα στα αδέσποτα σκυλιά και στο κουταβάκι που έκλεγε, και με προσεκτικές κινήσεις ξεκρέμασε το ζωάκι από το δέντρο, σώζοντάς το από βέβαιο μαρτυρικό θάνατο.

Η κα Βασιλάκη μετέφερε το θηλυκό κουτάβι, ηλικίας περίπου 8 μηνών, στο σπίτι της και ενημέρωσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Γιώργο Βαλτζάκη για το ειδεχθές αυτό περιστατικό που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σ’ ένα πλάσματα που δεν μπορεί να βλάψει κανέναν.

 

 

Με τη σειρά του ο κ. Βαλτζάκης ενημέρωσε το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» δίνοντας την άδεια στους εθελοντές να μεταφέρουν το τραυματισμένο και κατατρομαγμένο θηλυκό κουτάβι στην κτηνίατρο του Δήμου Μαλεβιζίου κα Πελίνα Σαβοϊδάκη, αναλαμβάνοντας ο Δήμος όλα τα έξοδα θεραπείας του.

Αμέσως οι εθελοντές παρέλαβαν την σκυλίτσα από το σπίτι της κας Αγάπης Βασιλάκη και τη μετέφεραν στο κτηνιατρείο για περίθαλψη. Η κτηνίατρος περιποιήθηκε τις πληγές στο κεφάλι της σκυλίτσας για τις οποίες ήδη άρχισε αγωγή με αντιβίωση, ενώ της έκανε αποπαρασίτωση καθώς έφερε δεκάδες τσιμπούρια στο ταλαιπωρημένο κορμάκι της.

Οι εξετάσεις της την έδειξαν αρνητική σε Ερλίχεια, ενώ η αναιμία και η αδυναμία που παρουσιάζει, αντιμετωπίζεται με λήψη βιταμινών και καλή τροφή.

 

 

Η σκυλίτσα που φέρει πια το όνομα της γυναίκας που την έσωσε, δηλαδή Αγάπη, βρίσκεται στο σπίτι μιας εθελόντριας, που δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί το όνομά της, με «μεγάλη καρδιά» όπως την χαρακτηρίζει η Καλλιόπη Μαραβελάκη, γραμματέας και δικηγόρος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», γιατί ανέλαβε για μια ακόμα φορά τη φιλοξενία ενός ταλαιπωρημένου και βασανισμένου ζώου, για να γιατρέψει το κορμάκι και τη ψυχή του.

Σε διάστημα ελάχιστων ημερών η σκυλίτσα έχει δείξει σημαντικά σημάδια βελτίωσης στην υγεία και τη διάθεσή της, τρώει πολλές φορές την ημέρα και ακολουθεί συνεχώς και παντού τη γυναίκα που την φιλοξενεί, μέσα και έξω από το σπίτι της, κουνώντας την ουρά της.

 

 

«Θέλω να ευχαριστήσω την κα Αγάπη Βασιλάκη που την έσωσε από βέβαιο και βασανιστικό θάνατο, τον αντιδήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Γιώργο Βαλτζάκη που για μια ακόμα φορά καλύπτει τα έξοδα θεραπείας αδέσποτου, την κτηνίατρο κα Πελίνα Σαβοϊδάκη για την περίθαλψη του ζώου, την Άννα Ζουράρη που έσπευσε για την άμεση μεταφορά του κουταβιού από τα Άνω Καλέσσα στο κτηνιατρείο, όπως και το ζεστό σπιτικό που άνοιξε με πολύ αγάπη για να φιλοξενήσει την κουταβίνα Αγάπη» αναφέρει η κα Καλλιόπη Μαραβελάκη.

Όποιος έχει πληροφορίες για το περιστατικό παρακαλείται να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σωματείο Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.