Έσωσαν το κουτάβι που περιφερόταν με εκτενές έγκαυμα στο κορμί του στην Ελεούσα Ιωαννίνων

Το θηλυκό κουτάβι που βλέπετε στις φωτογραφίες βρήκε ένας άνδρας την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 να περιφέρεται με εκτεταμένο έγκαυμα στο κορμί του στην Ελεούσα Ιωαννίνων. Για να βοηθήσει το ζώο ενημέρωσε ένα μέλος του Συλλόγου για την ηθική μεταχείριση των ζώων «ΑΝΙΜΑ» που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενώ η Ραφαέλα, μια ενεργή φιλόζωη, ανέλαβε να το φιλοξενήσει στο σπίτι της.  

Την επόμενη ημέρα η μικρή Άλμα, όπως την ονόμασαν, μεταφέρθηκε στην κτηνίατρο Σοφία Βεζυργιάνογλου, η οποία συνεργάζεται με το Σύλλογο. Αφού την εξέτασε διεξοδικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εκτεταμένο έγκαυμα στο κορμί της προκλήθηκε από εξωγενή παράγοντα.

 

 

Εκπρόσωπος του Συλλόγου για την ηθική μεταχείριση των ζώων «ΑΝΙΜΑ» ανέφερε στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι το έγκαυμα αυτό προκλήθηκε είτε από καυτό νερό, είτε από κάποια χημική ουσία, αλλά ίσως και από κροτίδα που κάποιος παράνομα κατείχε και πέταξε λόγω της Αποκριάς.

Στο σπίτι όπου φιλοξενείται η Άλμα ακολουθεί ειδική θεραπεία με αντιβίωση και φροντίζεται με τοπική αντιμικροβιακή αλοιφή. Όπως λένε τα μέλη του Συλλόγου πρόκειται για ένα πλάσμα ιδιαίτερα ευδιάθετο και είναι στην κυριολεξία η χαρά της ζωής παρά τη δυσάρεστη εμπειρία της.

 

 

Ο Σύλλογος για την ηθική μεταχείριση των ζώων «ΑΝΙΜΑ» κάλυψε με αποκλειστικά δικά του χρήματα τα κτηνιατρικά έξοδα της Άλμα και θα αναλάβει οικονομικά το πρώτο της εμβόλιο καθώς και την ηλεκτρονική της σήμανση.

Αυτό το πανέμορφο, χαρούμενο και βολικό πλάσμα ψάχνει τη δική του οικογένεια. Αν επιθυμείτε να κάνετε την Άλμα συνοδοιπόρο στη ζωή σας επικοινωνήστε με το Σύλλογο για την ηθική μεταχείριση των ζώων «ΑΝΙΜΑ» αφήνοντας μήνυμα στη Σελίδα του που διαθέτει στο facebook