Έσωσαν το κουτάβι που βρέθηκε παγιδευμένο σε πηγάδι βάθους 10 μέτρων κοντά στο χωριό Αργολικό Ναυπλίου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του θηλυκού κουταβιού που εντοπίστηκε τυχαία την Τρίτη 26 Μαρτίου 2018 από έναν νεαρό να είναι εγκλωβισμένο μέσα σε πηγάδι βάθους δέκα μέτρων σε ερημική περιοχή κοντά στο χωριό Αργολικό Ναυπλίου. Κάλεσε τον Στέλιο Κυριάκου, ο οποίος προσφέρει σημαντικό φιλοζωικό έργο στο Ναύπλιο, και τον ενημέρωσε για το παγιδευμένο ζώο.

Καθώς ο νεαρός δεν γνώριζε καλά την περιοχή, για να σημαδέψει το σημείο όπου βρισκόταν εγκλωβισμένο το ζώο, τοποθέτησε μια σακούλα κι ένα χαρτόνι σε μια κολόνα πάνω στον αγροτικό δρόμο  που οδηγούσε στο πηγάδι. Αμέσως ο Στέλιος Κυριάκου και μια φιλόζωη που γνώριζε την περιοχή μετέβηκαν στο χωριό κι άρχισαν να ψάχνουν μέσα στη νύχτα για το παγιδευμένο ζώο.

 

 

Αν και η επιχείρηση εντοπισμού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, τελικά οι δύο φιλόζωοι κατάφεραν να βρουν τη σημαδεμένη κολόνα και μέσα σε λίγα λεπτά το κλάμα του κουταβιού τους οδήγησε στο πηγάδι όπου ήταν παγιδευμένο το ζώο. Με τη χρήση των φακών των κινητών τους τηλεφώνων προσπάθησαν να φωτίσουν το πηγάδι για να δουν το κουτάβι, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς ήταν ήδη μεσάνυχτα και το πυκνό σκοτάδι τους εμπόδιζε να διακρίνουν καθαρά το ζώο. 

Αφού δεν μπορούσαν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια, ο Στέλιος Κυριάκου ζήτησε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση και σε χρονικό διάστημα 15 λεπτών οι πυροσβέστες είχαν φθάσει ήδη στο σημείο για να σώσουν το παγιδευμένο ζώο. Με ειδικούς προβολείς οι πυροσβέστες εντόπισαν το κουτάβι και μετά από μια καλά οργανωμένη επιχείρηση κατάφεραν να βγάλουν σώο και αβλαβές το κουτάβι από το πηγάδι που για άγνωστους λόγους είχε βρεθεί μέσα εγκλωβισμένο.  

 

 

Μέσα σε φωνές, μπράβο και ζήτω από όλους μας, η Μπουλίτσα βρέθηκε στην αγκαλιά μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο του πυροσβέστη που έλαμπε από υπερηφάνεια την ώρα που ξεπρόβαλε από τον σκοτεινό πάτο του πηγαδιού με την Μπουλίτσα στην αγκαλιά του! Η μικρή που είναι περίπου 3-4 μηνών, δεν ξέρω πώς βρέθηκε μέσα στο πηγάδι. Το στόμιο ήταν υπερυψωμένο, αλλά όχι τόσο που να μην μπορεί να το πηδήξει. Εντύπωση μου έκανε ότι δεν υπήρχε άλλο σκυλί στην περιοχή και το κοντινότερο σπίτι απείχε τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο από το σημείο.

Άρα πιο περίεργο είναι το ότι βρέθηκε εκεί η Μπουλίτσα παρά το ότι βρέθηκε μέσα στο πηγάδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες  που για μια ακόμη φορά με αυταπάρνηση έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάσωση ζώου στην περιοχή μου. Η Μπουλίτσα πλέον είναι ασφαλής αλλά χρειάζεται άμεσα φιλοξενία ή υιοθεσία γιατί ζει στο αυτοκίνητό μου. Αν εξαιρέσουμε την αφυδάτωση που έχει, κατά τα άλλα είναι υγιέστατη και θέλει συνέχεια αγκαλιές» αναφέρει ο Στέλιος Κυριάκου.

 

 

Όποιος ενδιαφέρετε να φιλοξενήσει ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσει την Μπουλίτσα και να της προσφέρεις υπεύθυνα μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να επικοινωνήσει με τον Στέλιο Κυριάκου στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6944773252.