Έσωσαν το σκύλο που σάπιζε από τα σύρματα στο λαιμό του

Σ’ ένα χωράφι στο χωριό Καρδιτσομαγούλα στην Καρδίτσα εντοπίστηκε χθες από κάποιον κάτοικο της περιοχής ο σκυλάκος που βλέπετε, ο οποίος περιφερόταν εξαθλιωμένος με το λαιμό του κομμένο από τα δύο σύρματα που κάποιος απάνθρωπος είχε σφίξει γύρω από το σβέρκο του. Αμέσως ενημέρωσε το Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας καθώς διαπίστωσε ότι το ζώο είχε μια βαθιά πληγή γύρω από το λαιμό του και η μυρωδιά της σήψης από τη μόλυνση ήταν αφόρητη.

 

 

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας κα Εύη Θάνου καθώς και εθελοντές έσπευσαν επί τόπου και έψαχναν τον σκυλάκο για περισσότερο από δύο ώρες. Κάποια στιγμή κατάφεραν να τον εντοπίσουν κάτω από ένα παλιό κοντέινερ. «Όλος ο χώρος εκεί μύριζε έντονα σάπιο. Ευτυχώς το σκυλάκι ήταν συνεργάσιμο και φιλικό παρόλο τον πόνο του. Μόλις 6 μηνών σκυλί τι κακό θα μπορούσε να έχει κάνει;  Ποιο τέρας έδεσε αυτό το πλάσμα με δυο σύρματα; Το ένα ήταν τόσο σφιχτά που έκοψε κυριολεκτικά το λαιμό του, ενώ το δεύτερο πιθανόν να το κράταγε δεμένο από κάποιο πάσσαλο. Δεν υπάρχει τέλος για τον πόνο και τη δυστυχία τους και δεν υπάρχει ίχνος έλεος γι’ αυτά που καθημερινά υποφέρουν και βασανίζονται από το υπέρτατο ον τον άνθρωπο» αναφέρει η κα Εύη Θάνου.

 

 

Στη συνέχεια μετέφεραν το σκύλο στον κτηνίατρο Παραναγιώτη Μπουντούρη, ο οποίος αφού έβγαλε γύρω από το λαιμό του ζώου τα δύο σύρματα, καθάρισε την πολύ μεγάλη πληγή του. Κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτεί για μερικές μέρες ώστε να βρίσκεται υπό στενή κτηνιατρική παρακολούθηση.