Έσωσαν τα δύο σκυλιά που κάποιος έδεσε και εγκατέλειψε σε δύσβατη ορεινή περιοχή στη Σαλαμίνα

Σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο στο όρος Γκίνανι στην περιοχή Αιάντειο της Σαλαμίνας μια γυναίκα εντόπισε τυχαία τα δύο σκυλιά που βλέπετε στις φωτογραφίες να είναι αλυσοδεμένα σ’ ένα Σχίνο, χωρίς φαγητό και νερό. Ήταν αδύνατον όμως να τα προσεγγίσει καθώς η περιοχή εκεί ήταν ιδιαίτερα δύσβατη κι έτσι ενημέρωσε τη Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.).

Τρεις εθελοντές υπερέβησαν τον εαυτό τους έως ότου καταφέρουν να βρουν τα δύο σκυλάκια που κάποιος ασυνείδητος είχε αλυσοδέσει και εγκαταλείψει σε σημείο δύσκολα προσβάσιμο για να πεθάνουν αβοήθητα. 

 

 

Χρειάστηκε να ανέβουν στο βουνό για περίπου 800 μέτρα για να εντοπίσουν τα δύο εξαθλιωμένα ζώα που άγνωστο για πόσες μέρες ήταν εκεί αλυσοδεμένα, νηστικά και διψασμένα.

Τους έβαλαν νερό για να ξεδιψάσουν και στη συνέχεια τα μετέφεραν στο κτηνιατρείο της Μαρίας Κοκλιώτη για εξετάσεις. Και τα δύο σκυλάκια ήταν τρομοκρατημένα και σοκαρισμένα.

Το μπεζ είναι ένα αρσενικό καθαρόαιμο Πίτμπουλ και το δεύτερο σκυλάκι είναι ένα θηλυκό ημίαιμο Πίτμπουλ. Υπολογίζεται ότι είναι ηλικίας 2 ετών και κανένα δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση.

 

 

Η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας καλεί όποιον έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην κάλυψη των κτηνιατρικών εξόδων να καταθέσει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του στην  Alpha Bank που είναι IBAN GR90 – 0140-1800-1800-0210-1111-700.

Εάν θέλετε να φιλοξενήσετε ή ακόμα καλύτερα να υιοθετήσετε ένα από αυτά τα σκυλάκια επικοινωνήστε με τη Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6938209651.