Έσωσαν τα κουτάβια που κάποιος είχε χτυπήσει στο κεφάλι με ξύλο ή άλλο αντικείμενο

Το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας έφερε χθες στη δημοσιότητα άλλο ένα έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος των αδέσποτων ζώων. Όπως καταγγέλλει μέσα στις γιορτές του Πάσχα κάποιος ανεύθυνος εγκατέλειψε 4 κουτάβια έξω από την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κοντά στα Άγναντα Τζουμέρκων. Πολλοί ταξιδιώτες είδαν τα εγκαταλελειμμένα ζώα, αλλά κανείς δεν ήταν πρόθυμος να τα μεταφέρει με το αυτοκίνητο του σε πιο ασφαλές μέρος καθώς είχαν ψύλλους και τσιμπούρια.

 

Για τα 4 κουτάβια ενημερώθηκε το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας, το οποίο έστειλε στην περιοχή έναν εθελοντή με σκοπό να μεταφέρει τα ζώα με το όχημά του στην πόλη της Άρτας προκειμένου να βρεθούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες. Εκεί όμως τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το ένα από τα τέσσερα κουτάβια ήταν ήδη νεκρό, ενώ τα υπόλοιπα βρέθηκαν σε πολύ κακή κατάσταση και ιδιαίτερα φοβισμένα. Μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο, ο οποίος από τις εξετάσεις διαπίστωσε ότι έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 

 

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι κάποιος εγκληματίας είχε χτυπήσει τα 4 κουτάβια στο κεφάλι με ξύλο ή άλλο αντικείμενο σκοτώνοντας το ένα και τραυματίζοντας τα υπόλοιπα. Το ευτύχημα είναι ότι η κατάσταση της υγείας των 3 κουταβιών συνεχώς βελτιώνεται και σύντομα θα αναρρώσουν πλήρως.

«Πραγματικά δεν έχουμε λόγια γι’ αυτό το περιστατικό. Ο άνθρωπος που χτύπησε τα κουτάβια είναι σίγουρα επικίνδυνος και ψυχικά άρρωστος. Δυστυχώς τα περιστατικά με τις κακοποιήσεις ζώων όλο και αυξάνονται στην περιοχή μας, πράγμα ανησυχητικό για την κοινωνία μας» αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας.

 

 

Τα κουταβάκια είναι ημίαιμα τσοπανόσκυλα και ηλικίας περίπου 3 μηνών. Όποιος ενδιαφέρεται να ανοίξει το σπίτι του σ΄ένα από αυτά τα πλασματάκια που ήδη έχουν περάσει πολλά δεινά στη ζωή τους να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας μέσω της Σελίδας που διατηρεί στο facebook. Θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και τσιπαρισμένα.