Έσωσαν τη σκυλίτσα που έμεινε για 7 ημέρες εγκλωβισμένη σε αγωγό στη Νέα Ερυθραία

Στο κτηνιατρείο του Χρήστου Κτενά νοσηλεύεται αφυδατωμένη η θηλυκή αδέσποτη σκυλίτσα, η οποία εγκλωβίστηκε σ’ ένα πολύ στενό αγωγό επί της οδού Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία προφανώς στην προσπάθεια της να κρυφτεί κατατρομαγμένη από τις κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης.

Η σκυλίτσα που είχε σφηνώσει μέσα στον αγωγό άρχισε να κλαίει και κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν το Δήμο Κηφισιάς, ο οποίος έστειλε επί τόπου δημοτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ύδρευσης που με τη χρήση σκαπτικών κομπρεσέρ άνοιξαν στο τσιμέντο 4 τρύπες για να καταφέρουν να προσεγγίσουν και να απεγκλωβίσουν τη σκυλίτσα τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων» (Ε.Μ.Α.Ζ) Χρήστος Μιχαλόπουλος και Νίκος Αδαμόπουλος.

 

Στο σημείο έσπευσαν η πρόεδρος της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς Τερέζα Έξαρχου ενώ άνδρες της αστυνομίας έλεγχαν την κυκλοφορία των οχημάτων έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού της σκυλίτσας. Όπως αναφέρει ο Χρήστος Μιχαλόπουλος ήταν μια πολύ δύσκολη και ριψοκίνδυνη διάσωση καθώς είχαν να αντιμετωπίσουν τις αναθυμιάσεις του αγωγού, αλλά και τα δαγκώματα που δεχόντουσαν από τη σκυλίτσα, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ εξαιτίας του έντονου θορύβου των κομπρεσέρ.

 

 

«Η σκυλίτσα παρέμεινε εγκλωβισμένη μέσα στον αγωγό τουλάχιστον 7 ημέρες. Δούλευε κομπρεσέρ από πάνω της για 6 ώρες περίπου και δεν μπορούσε να κουνηθεί αφού ήταν σφηνωμένη στον στενό σωλήνα. Οπότε ήταν πολύ φυσιολογική η αντίδραση της σκυλίτσας που ήταν αδέσποτη της περιοχής και αρκετά φοβική, να μας δαγκώνει κατά την επιχείρηση διάσωσής της» επισημαίνει ο Νίκος Αδαμόπουλος

Μετά από 9 ώρες προσπαθειών οι δύο εθελοντές της ομάδας «Ειδική Μονάδα Απεγκλωβισμού Ζώων» κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τη σκυλίτσα, η οποία μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Χρήστου Κτενά όπου της χορηγήθηκε ορός καθώς ήταν αφυδατωμένη.

 

 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς Τερέζα Έξαρχου αναφέρει: «Με μεγάλη μου χαρά θέλω να υπέρ ευχαριστήσω τους εξής: Τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό που έτρεξε άμεσα στο συμβάν απο νωρίς το πρωί μαζί με το συνεργείο απο την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου και τους κυρίους Αλέξανδρο Βαμβαρέκο και  Μίλτο Ιωαννίδη. Τους απίστευτους, άξιους και ακούραστους φίλους μας τους διασώστες Νίκο Αδαμόπουλο και Χρήστο Μιχαλόπουλο  μαζί με τον νεαρό τους βοηθό. Η επιμονή και η αγάπη τους προς τα ζώα είναι πραγματικά ανιδιοτελής. Με πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και αφού είχαμε όλοι απογοητευθεί, καταφέρανε να βγάλουνε το σκυλάκι ζωντανό απο το φρεάτιο.

 

 

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Βασίλη Βάρσο που μας βοήθησε πάρα πολύ και τους άντρες της Αστυνομίας Κηφισιάς που φρόντισαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας του δρόμου . Τον ιδιοκτήτη της οικίας του οποίου αναγκαστήκαμε να τρυπήσουμε την είσοδο του για να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο να προσεγγίσουμε το ζωάκι.

Τον κτηνίατρο κ. Χρήστο Κτενά και τον Παναγιώτη Σπεράντζα  που ήταν συνεχώς σε επιφυλακή για να παραλάβουν το σκυλάκι και να το περιθάλψουν. Και τέλος τα μέλη της Επιτροπής Ζωοφιλίας που περίμεναν ακούραστοι όλες αυτές τις ώρες με αγωνία το αποτέλεσμα καθώς και όλους τους ανθρώπους που φροντίζουν το σκυλάκι στην γειτονιά και μας ενημέρωσαν μόλις άκουσαν χθες το πρωί το σπαρακτικό του γαύγισμα».