Έσωσαν τη σκυλίτσα που κινδύνευσε να πεθάνει από θερμοπληξία

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε οι εθελοντές του Ζωοφιλικού Συλλόγου Περάματος έσωσαν τη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία βρέθηκε την Τετάρτη 1η Ιουνίου να είναι δεμένη και εγκαταλελειμμένη κάτω από τον καυτό ήλιο σε περιοχή του Περάματος.

Οι εθελοντές που περνούσαν τυχαία από το σημείο βρήκαν το παρατημένο θηλυκό Ροτβάιλερ σε άθλια κατάσταση αφού είχε έντονη ταχύπνοια και σιελόρροια, ενώ ένας περαστικός που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα προσπαθούσε να της δώσει νερό. Αυτός ή αυτή που προέβη σ’ αυτή την απάνθρωπη πράξη όχι μόνο εγκατέλειψε τη σκυλίτσα αλλά φρόντισε να τη δέσει σε μη σκιερό μέρος χωρίς να έχει στη διάθεση της νερό, καταδικάζοντας την συνειδητά σε αργό θάνατο.

 

 

Οι εθελοντές του Ζωοφλικού Συλλόγου Περάματος μετέφεραν τη σκυλίτσα στην κτηνίατρο κα Μαρία Λαγάνη, η οποία έδωσε μεγάλη μάχη για να κατεβάσει σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματος της που είχε φθάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

«Με ορό, παγοκύστες, βρεγμένες πετσέτες, κλιματισμό και μπόλικο νεράκι που το έπινε αχόρταγα, η σκυλίτσα σώθηκε. Πέντε λεπτά ακόμη αν έμενε κάτω από τον ήλιο θα ήταν μοιραία για τη ζωή της. Η γλυκιά ροτβαλερίνα και πρόσφατα μανούλα, αν κρίνουμε από τους μαστούς της, μόλις άρχισε να νιώθει καλύτερα, μας κουνούσε την ουρίτσα της και μας χαμογελούσε, λέγοντάς μας με το δικό της τρόπο ευχαριστώ» αναφέρουν οι εθελοντές του Ζωοφιλικού Συλλόγου Περάματος.

 

 

Όποιος γνωρίζει τη σκυλίτσα ή επιθυμεί να τη φιλοξενήσει ή υιοθετήσει μπορεί να καλέσει το Ζωοφιλικό Σύλλογο Περάματος στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 694536739.