Έσωσαν τη σκυλίτσα που λιμοκτονούσε δίπλα στην εκκλησία του χωριού Δαφνοσπηλιά Καρδίτσας

Μια σκυλίτσα που ήταν σωριασμένη δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο χωριό Δαφνοσπηλιά Καρδίτσας και λιμοκτονούσε από ασιτία έσωσαν σήμερα η Ερμιόνη Γιαννάκου και η Κατερίνα Γκανάτσιου, δύο γυναίκες γνωστές για το φιλοζωικό έργο που προσφέρουν εθελοντικά στην περιοχή.

«Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και ακριβώς δίπλα στην εκκλησία όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού πηγαίνουν ευλαβικά να εκκλησιαστούν, μια σκυλίτσα έχανε τη ζωή της από πείνα. Το αποστεωμένο κορμάκι της φωνάζει από μακριά την αλήθεια της πείνας. Πέντε κοκαλάκια και το τρίχωμα. Αυτό έχει απομείνει και μια πληγή στο πόδι» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννάκου.

 

 

Μια κάτοικος του χωριού ενημέρωσε τις δύο γυναίκες ότι η σκυλίτσα δέχεται επιθέσεις από άλλα σκυλιά ενώ ένας κύριος επιχείρησε να τις «προστατεύσει» λέγοντας τους «μην το πιάνετε. Θα κολλήσετε τίποτα». Η Ερμιόνη Γιαννάκου πήρε στην αγκαλιά της την ταλαιπωρημένη και αποστεωμένη σκυλίτσα και έφυγαν από κει μια για πάντα. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως άψυχα αντικείμενα και όχι ως συναισθανόμενα – νοήμονα πλάσματα τα οποία οφείλουν να προστατεύουν.

 

 

Όποιος μπορεί να βοηθήσει για να καλυφθεί το κόστος των αιματολογικών εξετάσεων της Δάφνης, όπως την ονόμασαν, το οποίο ανέρχεται στα 50 ευρώ να επικοινωνήσει με την Ερμιόνη Γιαννάκου στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 ώστε να του δοθεί ο τραπεζικός λογαριασμός του κτηνιάτρου που ανέλαβε την περίθαλψη της σκυλίτσας.

 

 

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα ζώα ως άψυχα αντικείμενα και όχι ως συναισθανόμενα – νοήμονα πλάσματα τα οποία οφείλουν να προστατεύουν.