Έσωσαν τη σκυλίτσα που σάπιζε ζωντανή από το σχοινί στο λαιμό της

Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη μεταφέρθηκε χθες η σκυλίτσα που περιφερόταν με κομμένο το λαιμό της στην πλατεία του χωριού Σταυρός Καρδίτσας. Κάποιος την είχε δέσει σφιχτά με σχοινί  από τότε που ήταν κουτάβι με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη πληγή περιμετρικά από το λαιμό της.

Τη σκυλίτσα έσωσαν η Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου, γνωστές για τη φιλοζωική τους δράση, οι οποίες έσπευσαν επί τόπου και κατάφεραν να πιάσουν το δυστυχισμένο αυτό πλάσμα που σάπιζε ζωντανό από την τεράστια πληγή του.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι δύο γυναίκες η μυρωδιά της σήψης από τη μόλυνση ήταν αφόρητη και δηλώνουν ότι δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα θλιμμένα μάτια της σκυλίτσας που είναι απορίας άξιο το πώς κατάφερε να επιβιώσει.

 

 

«Εμείς έπρεπε να το ζήσουμε για να βοηθήσουμε. Να βοηθήσουμε ένα πλάσμα που δεν έφταιξε σε τίποτα που όμως κάποιος άνθρωπος το καταδίκασε. Έδεσε στο λαιμό της σχοινί και την άφησε να μεγαλώσει έτσι, μέχρι που το σχοινί έσκισε τη σάρκα κι έγινε ένα με το σώμα, ένα με την πληγή κι άρχισε να σαπίζει. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Την εγκατέλειψε κιόλας, αφήνοντάς την πεινασμένη, φοβισμένη και πληγωμένη στην πλατεία του χωριού Σταυρός Καρδίτσας» αναφέρει η Ερμιόνη Γιαννακού.

 

 

Οι δύο γυναίκες μετέφεραν το ζώο στον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος έβγαλε γύρω από το λαιμό του το σχοινί και καθάρισε την πολύ μεγάλη πληγή.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε για να καλυφθούν τα κτηνιατρικά έξοδα της σκυλίτσας έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε μέσω του Paypal στο email: [email protected] ή να καλέσετε την Ερμιόνη Γιαννακού στο 6930434093 για να σας δώσει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού του κτηνιατρείου.