Έσωσαν την σκυλίτσα που παγιδεύτηκε σε αφύλακτη δεξαμενή ελαιουργικών αποβλήτων στην περιοχή του Άη Γιάννη στο Ηράκλειο Κρήτης

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης μιας σκυλίτσας που εντοπίστηκε παγιδευμένη σε αφύλακτη δεξαμενή βάθους 2 μέτρων γεμάτη με ελαιουργικά απόβλητα στην περιοχή του Άη Γιάννη, λίγο έξω από το Καστέλλι, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εργαζόμενοι σε κοντινή αποθήκη άκουσαν το κλάμα της σκυλίτσας και την βρήκαν εγκλωβισμένη μέσα στην ανοικτή δεξαμενή. Είχε γραπωθεί από έναν σωλήνα και με δυσκολία κράταγε το κεφάλι της έξω από τα ελαιουργικά απόβλητα για να μην πνιγεί.

 

 

Προσπάθησαν να βγάλουν έξω σώο το ζώο, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον. Κάλεσαν σε βοήθεια τους εθελοντές μέλη του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - Μινώα Πεδιάδας», οι οποίοι έσπευσαν αμέσως στην περιοχή. Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση οι εθελοντές κατάφεραν να την σώσουν.

«Δεν ξέρουμε πόση ώρα ήταν παγιδευμένη μέσα στη δεξαμενή,  αλλά όταν την απεγκλωβίσαμε τα πόδια της δεν μπορούσε να τα πατήσει από την εξάντληση. Ελπίζουμε να βρέθηκε εκεί τυχαία κυνηγώντας και να μην έγινε σκόπιμα» αναφέρει ο σύλλογος συλλόγου  «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - Μινώα Πεδιάδας».

 

 

Η Αστυνομία  ενημερώθηκε για την αφύλακτη δεξαμενή και τους κινδύνους που εγκυμονεί όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους.

Η σκυλίτσα δεν φέρει ηλεκτρονική σήμανση και όταν διασώθηκε δεν φορούσε περιλαίμιο. Φροντίζεται από μέλη του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - Μινώα Πεδιάδας» και ψάχνει είτε τον κηδεμόνα της είτε μια νέα οικογένεια για να υιοθετηθεί. Είναι πολύ κοινωνική και υπάκουη.

 

 

Αν κάποιος αναγνωρίζει την σκυλίτσα ή θέλει να την υιοθετήσει παρακαλείται να καλέσει τον σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - Μινώα Πεδιάδας» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6987025420 ή να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στη Σελίδα που διαθέτει στο facebook.