Έσωσαν την σκυλίτσα που περιφερόταν με πρησμένο το κεφάλι από το σχοινί που την έπνιγε

Ένας άνδρας εντόπισε τυχαία την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 σε περιοχή της Καρδίτσας τη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες να περιφέρεται μ’ ένα σχοινί να την πνίγει και το κεφάλι της παραμορφωμένο από το πρήξιμο εξαιτίας της θηλιάς που κάποιος ασυνείδητος πέρασε στο λαιμό του ζώου για να υποφέρει.

Ο άνθρωπος που βρήκε το ζώο σ’ αυτή την τραγική κατάσταση δεν το προσπέρασε και ενημέρωσε αμέσως το Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω».

 

 

Τρεις εθελοντές του Σωματείου, ανάμεσα τους και η Ερμιόνη Γιαννακού, έσπευσαν στο σημείο κι άρχισαν να ψάχνουν με φακούς τη σκυλίτσα μέσα στη νύχτα.

Μετά από λίγη ώρα οι εθελοντές κατάφεραν να εντοπίσουν και να πιάσουν το ζώο κερδίζοντας γρήγορα την εμπιστοσύνη του.

 

 

Στη συνέχεια μετέφεραν τη σκυλίτσα σε κτηνιατρείο όπου αφαιρέθηκε το σχοινί που την έπνιγε, καθαρίστηκε η πληγή και δόθηκε η απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή ώστε να υποχωρήσει το οίδημα.

Η ακτινογραφία έδειξε και το μέγεθος του πρηξίματος, το οποίο ευτυχώς δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στην τραχεία της σκυλίτσας.

 

 

Η Ερμιόνη Γιαννακού αναφέρει για το νέο αυτό περιστατικό κακοποίησης: «Ζούσε στο δρόμο με ολόκληρο το κεφάλι της πρησμένο. Τα μάτια της εντελώς κλειστά. Ήταν σχεδόν τυφλή και η γλώσσα της επίσης πρησμένη.

Πόση ακόμη κακοποίηση; Πόσο μαρτύριο μπορεί να αντέξει ενα πλάσμα; Πόσο καιρό άραγε ζούσε με το κεφάλι απίστευτα πρησμένο γιατί κάποιος έδεσε στο λαιμό της ενα σχοινί, διπλό κιόλας, τόσο σφιχτά, που έκανε το κεφάλι της να φτάσει σ' αυτό το σημείο;

Ενα κεφάλι τεράστιο πάνω σ' ενα αποστεωμένο κορμί. Υποσιτιζόταν για να επιβιώσει».

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε στα κτηνιατρικά έξοδα, στην αγορά – προσφορά τροφών, στη φιλοξενία ή υιοθεσία της σκυλίτσας, καλέστε την κα Ερμιόνη Γιαννακού στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6930434093 (what's up) ή καταθέστε χρήματα στο Φιλοζωικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω» στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό 6244 1391 89068 με IBAN : GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068, BIC: PIRBGRAA ή συμβάλετε οικονομικά μέσω Paypal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]