Έσωσαν την σκυλίτσα που περιφερόταν σε τραγική κατάσταση στον Ριζόμυλο Μαγνησίας

Την σκυλίτσα που περιφερόταν εξαθλιωμένη και με άθλιο τρίχωμα γεμάτο κόμπους και λάσπες που την βασάνιζε για καιρό στον Ριζόμυλο Μαγνησίας κατάφερε να σώσει το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 η Πάολα Γκάλιου, μέλος της ομάδας «Εθελοντές Φιλόζωοι Βελεστίνου».

Καθώς η σκυλίτσα ήταν πολύ φοβισμένη και δεν άφηνε κανέναν να την πλησιάσει, η Πάολα Γκάλιου μέσα στην τροφή έριξε ηρεμιστικό φάρμακο και μόλις ναρκώθηκε, την μετέφερε στο κτηνιατρείο της Ιωάννας Ντόντου για περίθαλψη.

 

 

Ήταν τόσο φρικτή η κατάσταση του τριχώματος της σκυλίτσας που οι κόμποι και οι λάσπες είχαν μπει μέσα στο ένα της μάτι με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της από τον δεξί οφθαλμό.

Η Αλεξάνδρα Στύλλα με υπομονή κατάφερε να κουρέψει το ζώο και να το απαλλάξει από το μακρύ τρίχωμα που το βασάνιζε για πάρα πολύ καιρό. Η σκυλίτσα πάσχει από Ερλιχίωση και ήδη άρχισε θεραπεία.

 

 

Η ομάδα «Εθελοντές Φιλόζωοι Βελεστίνου» αναφέρει για τη σκυλίτσα τα εξής: «Είναι περίπου 1,5 ετών και 12 κιλά. Θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις αίματος και βιοχημικές εξετάσεις (30 ευρώ) και να στειρωθεί (70 ευρώ). Φιλοξενία βρέθηκε στον Βόλο επι πληρωμή με 5 ευρώ την ημέρα.

Οποίος επιθυμεί να μας βοηθήσει οικονομικά θα δώσουμε τον αριθμό λογαριασμού τραπέζης της κτηνιάτρου μας Ιωάννας Ντόντου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Στύλλα Αλεξάνδρα για τον αγώνα που έκανε να κουρέψει το κορίτσι μας».

 

 

Εθελόντρια της ομάδας που επισκέφθηκε σήμερα την σκυλίτσα, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται στο κτηνιατρείο της Ιωάννας Ντόντου, αναφέρει για την κατάσταση του ζώου: «Το κορίτσι σήμερα κουνούσε την ουρίτσα όταν με είδα κι έτσι την έβγαλα από το κλουβάκι. Κάθισα κάτω κι αυτή εξερεύνησε το μέρος δειλά - δειλά.

Ήρθε με μύρισε στα χέρια και χωρίς να το καταλάβω είχε ήδη ανεβεί στην αγκαλιά μου και μου φιλούσε τα χέρια και το πρόσωπο. Είναι φοβερό το πόσο γρήγορα με εμπιστεύτηκε. Πρέπει οπωσδήποτε να βρει οικογένεια. Δεν γίνεται να την πηγαίνουμε από φιλοξενία σε φιλοξενία. Έχει τόση αγάπη να δώσει το κορίτσι μου».

 

 

Εάν μπορείτε να βοηθήσετε στα κτηνιατρικά έξοδα της σκυλίτσας ή αν θέλετε να την υιοθετήσετε, αφήστε μήνυμα στη σελίδα της ομάδας «Εθελοντές Φιλόζωοι Βελεστίνου» στο facebook.