Έσωσαν τον γάτο που εγκλωβίστηκε στην ταράτσα εννιαόροφου εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην Καλλιθέα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός γάτου που παρέμεινε εγκλωβισμένος για τουλάχιστον μια εβδομάδα στην ταράτσα ενός εννιαόροφου εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα Αττικής. Προφανώς ο  γάτος μπήκε από την είσοδο του κτιρίου και στην προσπάθεια του να βρει την έξοδο, αποπροσανατολίστηκε με αποτέλεσμα να βρεθεί στην ταράτσα.

Η Μαριαλένα Τσιρίκου που άκουγε για μέρες το κλάμα του ζώου, κατάφερε τελικά να το εντοπίσει και να ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές προκειμένου να διασωθεί. Μέχρι όμως να βρεθεί λύση, οι φιλόζωοι που νοιάστηκαν γι’ αυτό το πλάσμα κατάφεραν και βρήκαν τρόπο να ταΐζουν τον γάτο. Τελικά  για τον απεγκλωβισμό του ζώου κλήθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εγκλωβισμένων Ζώων Νίκος Αδαμόπουλος, ο οποίος μετέβη στο σημείο και με προσεκτικές κινήσεις κατάφερε να το πιάσει και να το μεταφέρει με ασφάλεια στο έδαφος. 

 

 

Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εγκλωβισμένων Ζώων αναφέρει για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζώου τα εξής: «Ενημερωθήκαμε από την Κατερίνα Μακράκη για εγκλωβισμένο γατούλη σε εννιαόροφο εγκαταλελειμμένο κτίριο στην ταράτσα. Προφανώς είχε μπει από την είσοδο από το ισόγειο που είχε ρολά κι έχασε τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στην ταράτσα στην προσπάθεια του να φύγει. Ο γατούλης παρέμενε στο σημείο μεταξύ ένατου ορόφου και ταράτσας τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Αφού πρώτα κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες και επικοινωνήσαμε με την αστυνομία και τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, μάς έδωσαν άδεια ώστε να επιχειρήσουμε τον ασφαλή απεγκλωβισμό του γατούλη από το κτίριο. Μέσα σε λίγη ώρα τον εντοπίσαμε στην ταράτσα του κτιρίου και με πολύ συντονισμένες και προσεκτικές κινήσεις καταφέραμε και τον πιάσαμε με τη χρήση απόχης. Μετά από λίγα λεπτά επανατοποθετήθηκε στη γειτονιά του ελεύθερος πλέον με φαγητό και νερό. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήτανε στο σημείο και μας παρείχαν οποιαδήποτε βοήθεια. Τον γατούλη τον εντόπισε η Μαριαλένα Τσιρίκου και έκανε ό,τι μπορούσε για να ταϊστεί το ζώο όσο ήταν εγκλωβισμένο στο κτίριο».

 

 

Ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον των πολιτών για την τύχη του ζώου καθώς και η άμεση ανταπόκριση της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εγκλωβισμένων Ζώων που για άλλη μια φορά έσωσε ένα πλάσμα που βρισκόταν σε κίνδυνο. Όσο για τον γατούλη, αυτός  απολαμβάνει πια την ασφάλεια του εδάφους!